El Departament d’Ensenyament està tramitant el decret d’organització i de gestió de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) amb l’objectiu de dotar d’un nou marc normatiu a aquest centre d'educació no presencial que en reguli qüestions com la seva gestió i el seu funcionament. Aquest nou decret està previst que entri en vigor en el proper exercici.
 
Pel que fa a la recomanació de la Sindicatura de Comptes, que fa referència a l’exercici del 2011, sobre la integració dels alumnes de l’IOC en el registre d’alumnes del Departament, es farà efectiu durant els propers dies mitjançant una ordre que regula el Registre d'Alumnes de Catalunya (RALC), que entrarà en vigor el curs vinent. Així mateix, aquest nou decret regularà les qüestions relatives a les tasques del professorat de l’IOC.
 
Respecte a la integració de l’IOC en el sistema de gestió econòmica SAGA, Ensenyament està dissenyant un nou sistema de gestió de centres (Esfera), que inclourà un mòdul específic de gestió econòmica, en què l’IOC tindrà un tractament específic atesa la seva singularitat, així com altres centres d’Ensenyament igualment singulars.
 
18  de març de 2015