• L’acord contempla la construcció d’un llac, la impermeabilització de la llera fins al pont de la carretera C-1410-z i la revegetació de la zona fluvial
 
  • Les actuacions seran cofinançades per l’Agència (amb aportació provinent del Departament de Territori i Sostenibilitat) i el consistori cardoní
 
  • Les mesures acordades donen continuïtat al conveni signat l’any 2001 destinat a la recuperació de la Vall Salina de Cardona
 
 
Foto
El director de l'ACA, Jordi Agustí, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, formalitzen la signatura del conveni
El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, han signat aquest dimecres un conveni destinat a potenciar mediambientalment el meandre de la Coromina, mitjançant l’adequació de la llera del riu Cardener en aquesta zona del municipi. L’acord contempla, per tant, la construcció d’un llac, la impermeabilització de la llera fins al pont de la carretera C-1410-z i la revegetació de la zona fluvial.
 
Els treballs, que donen continuitat al conveni signat l’any 2001 destinat a la recuperació de la Vall Salina de Cardona, es duen a terme degut a l’existència d’infiltracions d’aigua del riu a la mina, que dificulten que aquesta segueixi circulant per la llera a la zona de la Coromina.
 
Les actuacions, que es duran a terme aquest any, seran cofinançades per l’Agència (amb aportació provinent del Departament de Territori i Sostenibilitat) i l'Ajuntament de Cardona. Prèviament, l'empresa Salinera de Cardona desenvoluparà l'actuació d'adequació i impermeabilització de la llera del riu corresponent al tram urbà de la Coromina. 
 
L’Ajuntament s’encarregarà, per tant, de l’obtenció de tots els terrenys i permisos necessaris per a l’execució de les obres de l’actuació, així com de la preceptiva autorització de l’ACA per a l’execució d’una obra en zona de domini públic hidràulic.
 
Una vegada fets els tràmits d’informació pública i aprovació del projecte, l’Ajuntament promourà l’execució de l’obra. Durant l’execució dels treballs, el consistori també haurà de vetllar per evitar que es produeixin danys o perjudicis a l’interès públic o privat que, en qualsevol cas, serien de la seva responsabilitat.
 
Aquest acord també preveu la creació d’una comissió de seguiment, que  vetllarà per la correcta implementació de les actuacions, pel seguiment administratiu, pel compliment de les previsions de calendari i per a resoldre els problemes tècnics que puguin plantejar-se durant la redacció dels projectes constructius o durant l’execució de les obres.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 250

Foto 1 signatura conveni

Foto 1 signatura conveni
JPG | 2024

Foto 2. Signatura conveni

Foto 2. Signatura conveni
JPG | 1220