FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
Aquest centre posa en valor el jaciment paleontològic del municipi de Coll de Nargó
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha inaugurat, aquest matí, la museïtzació del Centre Paleoambiental espai Dinosfera, a Coll de Nargó.
 
La museïtzació  de l’espai Dinosfera  mostra com era el món dels dinosaures a finals de l’Era Secundària, com vivien, com es reproduïen, sobretot es tracta en profunditat de les nidificacions (nius i ous), les causes de l’extinció en massa que va provocar la fi del regne dels dinosaures i l’inici del regne dels mamífers; i també es mostra com treballen els arqueòlegs i com es manipula les troballes, juntament amb altres informacions d’interès en relació a aquesta temàtica.
 
Coll de Nargó té uns dels jaciments arqueològics més importants pel que fa a nius de dinosaures amb ous.
 
Així, Jordi Sala ha destacat la importància de recuperar la història d’un territori com a element d’identitat, i de promocionar els valors culturals per a conferir-hi personalitat pròpia. “La cultura és un bé immaterial cada vegada més valorat i el passat de Coll de Nargó, amb aquesta riquesa que avui posem en valor, pot ser un dels motors de l’economia local”, ha assenyalat.
 
Sala també ha afirmat que “no en va Catalunya posseeix una àmplia presentació del passat del dinosaure, de Coll de Nargó a Isona, i d’Isona a diferents punts del nostre Montsec, entre altres, són una interessant ruta per als científics i amants d’aquest període”.
 
El projecte inaugurat avui ha estat subvencionat pel DAAM, a proposta del Grup d’Acció Local (GAL) Leader Consorci Alt Urgell Cerdanya, amb un import de 107.650 €, en una clara aposta del Departament per la recuperació del patrimoni local com un element de dinamització turística i econòmica dels petits municipis rurals.
 
L’estratègia del Consorci s’ha basat, principalment, en la promoció de la innovació i l’esperit empresarial, la cooperació entre el agents del territori, i la sostenibilitat ambiental.
 
L’esmentat Consorci ha gestionat, des de l’inici del programa, 115  projectes, amb un ajut  total de 4.429.559 €, que ha representat una inversió  de 14.403.195 €, i la creació de 85 llocs de treball directes.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 138