Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat promociona el turisme d'interior amb experiències per gaudir els caps de setmana i aquesta Setmana Santa

query_builder   19 març 2015 12:08

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat promociona el turisme d'interior amb experiències per gaudir els caps de setmana i aquesta Setmana Santa

 
·        Ho fa a través del Mercat d’Escapades, que se celebra del 20 al 22 de març a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona i on es podran comprar in situ viatges, activitats i experiències diferents.
 
·        Amb aquesta acció, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) dóna inici a l’Any del Turisme d’Interior i de Muntanya, que té com a objectiu promoure l’oferta turística de les comarques de l’interior.
 
·        La plataforma de comercialització d’experiències turístiques a través del web www.catalunya.com és una altra de les iniciatives de l’ACT que ja funciona per incentivar els viatges a l’interior de Catalunya.
 
 
La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), vol incentivar que els catalans viatgin a l’interior de Catalunya els caps de setmana durant tot l’any i especialment en el període de Setmana Santa. Per aquesta raó, del 20 al 22 de març organitza el primer Mercat d’Escapades a l’Avinguda Catedral de Barcelona. Es tracta d’una una acció promocional que té com objectiu donar a conèixer i comercialitzar l’oferta turística catalana d’Interior i de Muntanya. Així, el públic que durant aquest cap de setmana s’apropi fins la Catedral podrà comprar in situ experiències turístiques diferents –viatges curts de cap de setmana o de pont- que els permetrà descobrir el ric patrimoni que ofereixen les comarques de l’interior.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, visitarà el Mercat d’Escapades el diumenge 22 de març a les 12:30
 
En total, 111 empreses i entitats participen en aquest mercat per comercialitzar la seva oferta. Per tal de facilitar al consumidor l’accés a tota la informació existent, el mercat s’ha dividit en quatre zones que s’identifiquen amb quatre tipus de productes: activitats a la natura (senderisme, cicloturisme, activitats d’aventura, turisme rural, etc); cultura i gastronomia (ciutats amb caràcter, patrimoni religiós i catedrals, genis catalans, hotels gastronòmics, etc); enoturisme i oleoturisme (cellers enoturístics, tastets d’oli i de vi, etc); i vacances en família (Destinacions de Turisme Familiar a l’interior, establiments familiars, experiències en estacions de muntanya, etc).
 
El Mercat d’Escapades es complementarà amb una sèrie d’activitats i tallers adreçats al públic assistent. Durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició de fotografies de Catalunya de Yann-Arthus Bertrand, moure’s en segway o burricleta per la zona, pujar a un rocòdrom, menjar calçots o tastar els dolços de la gastronomia catalana a preus molt populars, i els més petits podran gaudir d’un castell inflable.
 
A més, s’han organitzat també una sèrie de tallers gratuïts que comprenen des de tastos de vi, oli i cervesa, fins a gimcanes, demostracions culinàries, representacions teatrals o tallers infantils. L’agenda d’activitats i tallers del Mercat d’Escapades es pot consultar en el web http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades-agenda/
 
Però el Mercat d’Escapades no és l’única iniciativa que l’ACT ha endegat per incentivar els viatges a l’interior de Catalunya. Així, l’any passat va posar en marxa una plataforma de comercialització d’experiències turístiques a través del web www.catalunya.com, que permet als usuaris comprar viatges combinats i activitats soltes a Internet, iniciant i finalitzant la compra en el mateix portal.
 
2015: Any del Turisme d’Interior i de Muntanya
 
Amb el Mercat d’Escapades, l’Agència Catalana de Turisme dóna inici a l’Any del Turisme d’Interior i de Muntanya, que té com objectiu potenciar i promoure l’oferta turística catalana de les comarques de l’interior, un territori privilegiat que disposa de recursos i propostes turístiques per a tots els públics. En aquest sentit, durant tot el 2015 s’organitzaran diverses accions de comercialització i promoció específiques, i es farà un esforç important centrat en aquest producte i en tota l’oferta generada al seu voltant.
 
L’interior i les muntanyes de Catalunya ofereixen una àmplia varietat d’atractius: paisatges diversos, amb cims, valls i camps de cultiu; poblacions amb caràcter i un notable patrimoni monumental; gastronomia i vins amb una identitat pròpia; la possibilitat de practicar esports com l’esquí alpí o de fons, l’escalada, el golf, la caça i la pesca, i les propostes de turisme actiu i d’aventura com el ràfting, el caiac, el vol en globus, el submarinisme i les nombroses rutes senyalitzades per practicar senderisme i BTT.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia