Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge al litoral sud de Catalunya

query_builder   19 març 2015 12:27

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge al litoral sud de Catalunya

  • Es preveu que l’episodi de fort onatge s’intensifiqui demà i s’allargui fins dissabte al matí
  • Es demana precaució a tota la façana litoral sobretot a la costa central durant aquest episodi en que a més de l'onatge podrà haver fort vent.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de fort onatge a partir d’aquest migdia a la costa del Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Tarragonès. En aquesta zona, les onades podran superar els 2,5 metres d’alçada (maregassa) i hi haurà notable mar de fons de l’est.
 
Es preveu que l’episodi de mala mar s’intensifiqui demà divendres i s’estengui a partir de la tarda a fins al Maresme i que s’allargui fins dissabte al matí.
 
D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució a la façana marítima litoral, sobretot a la costa central de Barcelona, on a més de l'onatge el vent podrà ser fort demà divendres i dissabte durant aquest episodi. A més l’SMC preveu que demà divendres es puguin superar ratxes de vent de 90 km/h a les comarques del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Conca de Barberà, Alt i Baix Camp i al Priorat.
 
Davant de la previsió de fort onatge, Protecció Civil de la Generalitat recorda que és molt important extremar la precaució en zones de la costa on trenquin les onades i en aquells passejos marítims més exposats a les onades. De cara a prevenir situacions de risc seguiu aquests consells d’autoprotecció.
  • Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, cal evitar-les en cas de grans onades.
  • No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d’accessos a aquests punts, són per la vostra seguretat.
  • No us atureu a contemplar les onades, eviteu posar-vos en perill.
  • Allunyeu-vos d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur.
  • Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament.
  • Si caieu a l’aigua nedeu en direcció oposada a les roques i intenteu resistir flotant, sense fer cap altre esforç, en espera de socors.
  • Podeu seguir les actualitzacions de la Prealerta #INUNCAT a través del twitter de Protecció Civil @emergenciescat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia