El Departament de Cultura col·labora en el projecte educatiu i social l’Univers d’Històries d’Europa al Món. El projecte consisteix en explicar a través de les diferents disciplines de les arts escèniques les històries populars i tradicionals que els avis expliquen als néts.
 
El funcionament del projecte es basa en el recull de les històries que els avis sentien quan eren petits i que ara expliquen a nens i joves. Totes aquestes narracions es mostren en una jornada de Presentació de l’Univers d’Històries d’Europa al Món i s’analitzen en una taula de reflexió i valoració de les experiències amb diferents observadors provinents de diversos àmbits de la cultura i la societat.
 
La primera jornada de Presentació de l’Univers d’Històries d’Europa al Món es va celebrar el passat 16 de març al Teatre Poliorama on es van poder sentir les històries Ball pla, Films de l’Orient, Professor Karol, Els taurons del Raval o Cantata Imperativa. La taula de reflexió i valoració de les experiències està prevista pel mes de maig.
 
Iniciat fa tres anys, el projecte educatiu i social Univers d’Històries d’Europa al Món és una proposta oberta a tothom basada en l’intercanvi generacional a partir de la narrativa oral. L’objectiu és convertir-se en un espai de treball, però també d’emocions.
 
Es tracta d’una iniciativa de l’Àrea de Cultura de Càtedra UNESCO de Sostenibilitat-UPC i l’Associació Textura de Cultura, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música, la URV, la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura i l’Associació d’Aules d’Extensió Universitària per al Temps Lliure.
 
Per a més informació: www.uhem.org