Agricultura activa el twitter oficial del Cos d’Agents Rurals
  
A partir d’avui, 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial dels Boscos, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural posa en marxa un perfil específic de twitter corporatiu per poder informar, divulgar i posar en valor la feina que fan els Agents Rurals de Catalunya en l’àmbit del medi natural
 
Nou compte de Twitter
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha activat, coincidint amb el Dia Internacional dels Boscos, un nou compte a twitter  @agentsruralscat que permetrà difondre l’activitat que realitza el Cos d’Agents Rurals dependent del Departament.
 
Des d’aquest nou perfil, i a través de les xarxes socials, es pretén arribar al màxim nombre de ciutadans per donar a conèixer les tasques que porten a terme els Agents Rurals en l’àmbit de les seves competències i de la prevenció i, especialment pel que fa tot allò que interacciona amb la gestió del medi natural i la biodiversitat, així com la sensibilització i les campanyes d’educació ambiental.
 
El tret de sortida del nou compte s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial dels Boscos, que és una diada que convida a la reflexió, i arreu del món es duen a terme diferents activitats tant educatives com informatives sobre els valors i la importància dels boscos. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora aquest dia des de l’any 1971, coincidint amb el primer dia de primavera a l’hemisferi nord.
 
L'Assemblea General de les Nacions Unides del 21 de desembre de 2012 va decidir proclamar el 21 de març de cada any Dia Internacional dels Boscos per tal de dur a terme, a tots els països membres de l'organització, activitats de commemoració i conscienciació de la importància tan fonamental que tenen els boscos per a la vida i per al manteniment de totes les activitats humanes.
Dia Mundial
En aquest sentit, cal recordar que el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura impulsa i ofereix aquestes setmanes xerrades informatives a les diferents escoles que de manera habitual ja participen en el programa educatiu del Departament sobre els boscos que tenim a Catalunya i les particularitats forestals que hi ha en l’àmbit comarcal.
 
En aquestes xerrades es posa de manifest que Catalunya és un país de boscos ¾el 61% del territori té la consideració de terreny forestal¾ i aprofiten per explicar-ne la importància per la seva funció productiva, ambiental i social, i quins són els seus principals usos tant actuals com històrics. També s’explica quines són les principals espècies d’arbres que tenim i quines característiques i utilitats els hem donat al llarg del temps i també quines són les seves principals amenaces: els incendis i el canvi climàtic.
 
Dins del programa de sensibilització i educació ambiental que duu a terme el Cos dels Agents Rurals, cal destacar que durant el curs passat es van realitzar un total de 1.172 activitats d’educació ambiental en les quals van participar  35.930 persones. Totes les xerrades estan fonamentades en principis de sostenibilitat i coresponsabilitat i tenen per objectiu ampliar la base de coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural amb la finalitat d’actuar com una mesura preventiva més.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.