Imatge de l'acte
  • La  renovació de la dàrsena esportiva amb una inversió de 8 MEUR l'ha fet una instal·lació moderna i sostenible que potencia el turisme nàutic, fomenta les activitats esportives i enforteix la relació del  port i la ciutat
  • La col·laboració publicoprivada és cabdal per impulsar activitats portuàries i posicionar els ports catalans com a motors econòmics que aporten riquesa i generen ocupació al territori
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, entre d’altres autoritats, ha visitat avui al port de Blanes les instal·lacions nàutiques renovades i modernitzades. Les noves instal·lacions són una aposta pel creixement de l’activitat nàutica de Blanes que ha d’incrementar el turisme, crear ocupació i dinamitzar l’economia de la Costa Brava. L’objectiu ha estat posar en valor la col·laboració entre la Generalitat i la iniciativa privada que amb la situació econòmica actual han fet un important esforç inversor per ampliar el port pesquer i reordenar la dàrsena esportiva.
 
8 MEUR d’inversió
 
Després de renovar la seva concessió administrativa, el Club de Vela Blanes ha remodelat la dàrsena esportiva per convertir-la en una instal·lació moderna, competitiva, sostenible i plenament integrada a l’entorn, que promou i fomenta activitats esportives, socials i culturals per als socis i els ciutadans. El projecte realitzat s’emmarca en el Pla especial del port de Blanes, així mateix, els 8 milions d’euros invertits estan inclosos com a inversió privada en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.
 
Les noves instal·lacions han incorporat un espai adossat a la part interior del nou contradic amb la creació de dues palanques per amarrar vaixells de fins a 24 metres d’eslora, una  tipologia de vaixells que demanda el sector nàutic. Actualment, la dàrsena esportiva acull 309 embarcacions de 7,5 fins a 24 metres d’eslora. També s’ha construït una nova benzinera per donar serveis a les embarcacions d’esbarjo.
 
Així mateix, s’ha creat un espai destinat a la vela lleugera i una zona d’entrenament esportiu per tal de fomentar la nàutica esportiva i la formació en aquest sector.
 
Un sector nàutic integrat a l’entorn
 
Una de les apostes del projecte ha estat reforçar la integració amb el teixit urbà, amb cinc accessos que connecten el port i la ciutat.
 
Destaquen els dos itineraris que s’han construït als dos extrems de la dàrsena adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com la instal·lació d’un ascensor  per accedir a l’edifici social del Club. El passeig elevat que donava a la dàrsena s’ha ampliat i la coberta de les instal·lacions de l’Escola de vela i el gimnàs s’han adaptat per fer un nou tram de passeig per a ús ciutadà que s’integra al passeig de Mar de Blanes
 
També s’ha dissenyat una passera mirador per a vianants que va per sobre del contradic des del Club de Vela fins on comença la platja, per poder gaudir del port i la badia de Blanes.
 
Estalvi amb gestió energètica
 
La dàrsena esportiva s’ha dotat d’equipaments que incorporen sistemes de gestió per potenciar l’estalvi energètic, així com de xarxa WiFi.
 
Les  noves palanques són d’alumini i fusta sintètica, resistents i lleugeres. Són de fàcil accés per als usuaris i incorporen un sistema d’amarratge més modern. A més, disposen de torretes de serveis d’aigua i electricitat amb sistemes de telegestió de consums i d’una nova xarxa contra incendis.
 
La il·luminació interior i exterior de la dàrsena esportiva funciona amb leds de baix consum per estalviar recursos energètics. Així mateix, els edificis disposen de plaques solars i equips eficients de climatització.
 
Amb projecció de futur
 
La col·laboració publicoprivada s’ha traduït en els darrers quatre anys amb una inversió de 36 milions d’euros entre Ports de la Generalitat i el Club  Vela Blanes. L’ampliació del port pesquer impulsada per l’Administració portuària ha permès avui la renovació de les instal·lacions nàutiques. L’objectiu ha estat tenir un port modern i competitiu, potenciar la infraestructura per impulsar les activitats que s’hi desenvolupen i situar el port com a motor econòmic de la Costa Brava.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 124

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte
JPG | 2939