“Cada dia hauria de ser el dia dels boscos, per tenir sempre present la importància del seu paper” ha dit Pelegrí en motiu del Dia Internacional dels Boscos
DAAM
Un moment de l'acte de clausura
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, i el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio, ha clos avui la IV Setmana Forestal de la Mediterrània, amb el lliurament dels Premis de Bioeconomia Forestal, que tenen com objectiu el reconeixement de l'oportunitat que suposen els boscos com alternativa real de desenvolupament econòmic.
 
Així, els premis compten amb cinc categories diferents i enguany els premiats han estat: Coca-cola Iberia i WWF MED en la categoria de Serveis Ambientals, el Premi a la Sostenibilitat Global ha estat per l'empresa americana Cork reHarvest, el Premi Turisme Sostenible l’ha rebut l' Associació  Ibn El Baytar, de Marroc, l’empresa catalana MADEGESA ha estat premiada en la categoria de productes fusters i finalment, el Premi productes no fusters se l’ha endut l’empresa portuguesa Corticeira Amorim.
 
Pelegrí ha felicitat als guanyadors “ que demostren que els nostres boscos són un ecosistema vital per a les nostres societats, també són una font fabulosa de valors i de riquesa per a individus, famílies i empreses que els aprofiten. . Cal donar suport a la xarxa d’aliats que dia a dia treballen per millorar la gestió i conservació dels nostres boscos”
 
El conseller d’Agricultura ha explicat que “els boscos són una font de riquesa i llocs de treball. Proporcionen llocs de treball en zones on les oportunitats professionals són reduïdes. Són l’origen de molts dels productes fusters que formen part del nostre dia a dia. Representen una font d’energia natural i renovable: la biomassa forestal. Generen productes alimentaris de qualitat: bolets, tòfones, pinyons, etc. Constitueix una reserva de productes i elements essencials per al futur de sectors emergents com la química verda i la salut”
 
Josep Maria Pelegrí també ha expressat la seva satisfacció pel que fa la participació a la Setmana Forestal Mediterrània i confia que els resultats d’aquest esdeveniment es notin de seguida en la gestió dels boscos d’aquestes regions.
 
D’altra banda, el lliurament de premis i la cerimònia de clausura de la IV Setmana Forestal Mediterrània s’han celebrat coincidint amb el Dia Internacional dels Boscos, i en motiu d’aquest efemèride Pelegrí ha recordat que “es tracta d’un dia molt significatiu per tots el que som aquí i per la societat en general, cada dia hauria de ser el dia dels boscos, per tenir sempre present la importància del seu paper.” 
 
I ha acabat recordant que “els boscos són la principal infraestructura verda del nostre país i ens proporcionen beneficis ambientals i socials clau per al desenvolupament sostenible de Catalunya. La situació dels boscos a casa nostra és el resultat de l’equilibri entre l’acció de la natura i l’activitat humana. Cal promoure el millor coneixement sobre la realitat del bosc i la seva gestió forestal”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.