Des de la reactivació de les prestacions econòmiques vinculades (PEV) per part de Benestar Social i Família el novembre de l’any passat, el Departament ha assignat aquesta prestació a 509 persones en situació de dependència.
 
Aquest ajut, que contribueix al pagament d’una plaça residencial privada, va quedar temporalment aturat l’agost de 2013 per motius econòmics, a causa dels reiterats incompliments per part de l’Estat en matèria de dependència i la situació de les arques de la Generalitat. La mesura transitòria no va afectar les persones que ja cobraven una PEV amb anterioritat, que ho van seguir fent en les mateixes quanties i condicions.
 
Amb la reactivació d’aquestes prestacions el 19 de novembre de l’any passat (Ordre BSF/339/2014), la Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal va definir els criteris d’assignació de les PEV. En aquest sentit, es va establir la priorització de les persones més vulnerables, tant per qüestions econòmiques com de salut, i també per assegurar la sostenibilitat del sistema.
 
Benestar Social i Família ha celebrat l’acord tancat ahir al Parlament de Catalunya ja que permetrà continuar treballant en aquesta línia. Fruit de l’acord, el Departament disposarà de més recursos destinats a les PEV i, per tant, s’incrementarà el nombre de persones en situació de dependència que se’n puguin beneficiar.
 
D’altra banda, la Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal acreditarà nous centres per tal de millorar l’equilibri territorial de places i garantir a les persones la màxima proximitat a l’hora d’escollir residència.