·      El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig,  ha participat aquest matí  a  Lleida a la sessió del Cercle d’Infraestructures amb la conferència “Lleida: Les infraestructures i el desenvolupament econòmic”.

·       En el marc de la conferència –col·loqui, el conseller Puig ha remarcat que “les Terres de Lleida tenen vocacions molt sòlides, logístiques, agroalimentàries, tecnològiques i nusos de connexió per poder desplegar més activitat econòmica”.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig,  ha reclamat aquest matí a l’Estat  “més inversió pública” per al desplegament  de les xarxes de comunicació a Lleida, per garantir “la connexió amb l’Eix de l’Ebre, amb el Port de Tarragona, i la sortida cap a Europa”. El conseller  ha participat a la ciutat de Lleida en la sessió del Cercle d’Infraestructures de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i la Fundació Cercle d’Infraestructures, amb la conferència “Lleida: Les infraestructures i el desenvolupament econòmic”.
 
En aquest marc, el conseller Puig ha destacat que el “país ha de continuar apostant per l’equilibri territorial ” i ha remarcat que les Terres de Lleida” tenen vocacions molt sòlides, logístiques, agroalimentàries, tecnològiques i nusos de connexió per poder desplegar més activitat econòmica”.

El conseller Puig, també ha assenyalat que “el retorn en capital públic de l’esforç fiscal dels catalans és insuficient”, però que el futur econòmic també passa per “establir prioritats i implantar nous models de gestió al voltant de les comunicacions,  telecomunicacions i energia, factors claus per a la competitivitat de les empreses catalanes”.

D’altra banda, el conseller ha explicat que “la recuperació econòmica  està arribant però no amb la rapidesa que voldríem i de manera desigual”. D’aquesta manera Puig ha deixat molt clar però que “No s’entén avui un model que no recuperi l’equitat i la justícia social”. Ha remarcat “que les infraestructures són un instrument absolutament imprescindible al servei d’un model per a crear riquesa” i ha insistit que “necessitem cultivar millor el nostre talent i cultivar la cultura  de l’emprenedoria, així com millorar la condició salarial i la competitivitat de les nostres empreses”.

En l’acte també hi ha estat present el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, el president de la Fundació Cercle d’Infraestructures, Pere Macias,  el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials del Departament, Octavi Miarnau.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant la conferència.

El conseller Puig durant la conferència.
JPG | 1190