El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, participa en el Mercat d’Escapades que té lloc des d’avui i fins diumenge 22 de març a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.  L’espai, ubicat a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, presenta el ric patrimoni cultural de Catalunya  gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament.
 
38 monuments i jaciments arqueològics, 5 museus i 4 rutes culturals que conformen un conjunt d’experiències imprescindibles per conèixer una part molt important del patrimoni cultural de Catalunya, reflex de la història del país i un recurs turístic de primer ordre. Escenaris únics de la història ubicats arreu del país i en entorns naturals i urbans espectaculars que aglutinen els valors de Catalunya, de la seva història i cultura:  grans jaciments com Ullastret i Empúries; grans monuments romans com els que conformen el Patrimoni Mundial de Tarragona; els Monestirs Reials de Catalunya; conjunts monumentals com Sant Pere de Rodes o els castells de Miravet i Cardona; rutes com la de l’Art Rupestre que aglutina els millors conjunts d’art rupestre Patrimoni Mundial o la Ruta 1714, imprescindible per conèixer un dels fets més importants de la història de Catalunya.
 
El Mercat d’Escapades està organitzat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de les comarques de l’interior, i dóna inici a l’Any del Turisme d’Interior i de Muntanya.
 
En aquest gran mercat, en el qual participen més d’un centenar d’empreses, s’hi poden trobar propostes i experiències turístiques diferents. Per facilitar l’accés a tota la informació, l’espai s’ha dividit en quatre zones en funció dels productes que s’hi ofereixen: activitats a la natura; cultura i gastronomia; enoturisme i oleoturisme; i vacances en família.
 
Per a més informació sobre el Mercat d’Escapades podeu consultar el web: http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades/