• La consellera ho ha dit durant l’acte del 50è aniversari de l’Escola Montagut de Vilafranca del Penedès
 
  • La titular d’Ensenyament també ha visitat l’Institut Alt Penedès de la població
 
 
Vilafranca
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “qui crea una escola fa un acte de profunda generositat”. Ha fet aquesta afirmació durant l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’Escola Montagut de Vilafranca del Penedès, que ha presidit avui a la tarda. Irene Rigau ha afegit que aquest centre educatiu, que va néixer l’any 1965, “va córrer un risc important en una època difícil”.
 
La titular d’Ensenyament ha agraït a l’escola la seva tasca educativa i la seva continuïtat: “són 50 anys preparant el futur de la població. Quants nois i noies no han rebut en aquest centre el missatge que els ha orientat en aquesta vida?”. Rigau també ha destacat que “fer de mestre és assumir que una part teva la traspasses als alumnes”.
 
Durant la visita, la consellera, juntament amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha descobert la placa commemorativa del 50è aniversari i ha visitat les instal·lacions de l’escola. El centre educatiu, que aquest curs 2014-2015 acull un total de 591 alumnes, el van crear un grup de pares que volia renovar l’oferta pedagògica de la localitat. Va ser la primera escola laica i catalana del Penedès. Actualment ofereix estudis de segon cicle d’educació infantil, de primària, d’ESO i de batxillerat.
 
A l’Institut Alt Penedès, la consellera ha fet un recorregut per les instal·lacions per conèixer la seva oferta formativa. El centre ofereix estudis d’ESO -512 alumnes-, batxillerat -194- i cicles formatius -159-, dos de  grau mitjà -tècnic en instal·lacions elèctriques i automàtiques, i tècnic en mecanització- i dos de grau superior -tècnic superior en sistemes de regulació i control automàtics, i en programació de la producció en fabricació mecànica-. A l’institut també s’hi pot estudiar el curs d’accés a grau superior i quatre modalitats de programes de formació i inserció.
 
El centre educatiu es va crear l’any 1950 amb el nom de Centre Oficial d'Ensenyament Mitjà i Professional, conegut pel nom d'Institut Laboral. Després aquest Institut Laboral es va transformar en dos centres, l’Institut Nacional de Batxillerat Eugeni d'Ors el 1972, i la secció de Formació Professional de Primer Grau a Vilafranca del Penedès el 1975, de la qual n’ha esdevingut l’actual Institut Alt Penedès.
 
 
20 de març de 2015
 

1  

Imatges

Vilafranca

Vilafranca 1804