El conseller de Salut defensa als Estats Units la necessitat de sistemes sanitaris públics sostenibles
El conseller participa a Miami al 3rd Global Seminar Health and Sustainability i defensa els sistemes sanitaris públics sostenibles per fer front als reptes de la crisi econòmica, l'envelliment, la innovació tecnològica i el manteniment de la cohesió social
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz ha participat en el 3rd Global Seminar Health and Sustainability celebrat ahir i avui a Miami, Estats Units. Es tracta d’un seminari internacional centrat en el debat sobre les innovacions en la provisió de salut i que compta amb les aportacions de diferents experts d’arreu del món.
 
En la seva intervenció el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat que “la responsabilitat pública de garantir el dret a l'atenció  sanitària es l’opció de Catalunya, a diferència de models que fan confiança al mercat per donar resposta a aquests reptes". En aquest sentit ha defensat la universalitat d'accés a la sanitat pública catalana com un model de referència per evitar l'exclusió social derivada de la malaltia i els bons resultats  obtinguts en tots els indicadors de salut i en els de satisfacció dels ciutadans, malgrat la crisi econòmica i els ajustos econòmics que s’han hagut de fer.
 
"Aquests resultats han estat possible gràcies a la gran qualificació dels professionals sanitaris clínics, dels gestors i dels professionals de l'Administració i de la priorització de les polítiques sanitàries per part del Govern de la Generalitat de Catalunya" ha afirmat Boi Ruiz.
 
El conseller ha exposat davant d’experts de primer nivell d’arreu del món la necessitat de noves polítiques sanitàries d'anticipació a la malaltia com les contingudes en el Pla de Salut de Catalunya així com la necessitat d’introduir la salut en totes les polítiques, com fa el Govern de Catalunya, en el marc de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
 
També ha aprofitat per convidar a realitzar el proper seminari a Catalunya per tal de conèixer de forma directa el país, la seva realitat i la progressió del model propi de sanitat pública gestat fa cent anys.
 
Més informació: