Moment del lliurament de les escriptures de concentració parcel·lària
Moment del lliurament de les escriptures de concentració parcel·lària
El conseller lliura les escriptures de concentració parcel·lària de Foradada
 
La superfície concentrada és de 642 hectàrees i el nombre de propietaris beneficiaris és de 97
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament d’escriptures de la concentració parcel·lària de Foradada.
 
La superfície concentrada és de 642 hectàrees i el nombre de propietaris beneficiaris és de 97. Abans de la concentració, hi havia 398 parcel·les, mentre que ara n’hi ha 163.
 
Segons el conseller, el gran esforç impulsor de les obres del regadiu del Segarra-Garrigues que el Govern està duent a terme assoleix una altra important fita intermèdia amb el lliurament d’aquestes escriptures. Segons Pelegrí, “aquesta concentració parcel·lària millorarà la rendibilitat econòmica de les vostres explotacions i ajudarà la competitivitat del sector”. “Hem d’entendre que aquesta concentració és un pas més per millorar les explotacions agràries amb l’objectiu final que el pagès pugui viure de la seva feina”.
 
Pelegrí ha explicat que l’impacte econòmic de la concentració parcel·lària en el compte de resultats de les explotacions ubicades a la zona representa una disminució de les despeses corrents al voltant del 15%, aspecte de gran rellevància ateses les dificultats econòmiques per les quals travessen moltes de les explotacions.
 
Aquest important estalvi és conseqüència de la disminució de la distància entre les diferents finques que conformen les explotacions, en reduir-se el nombre total de parcel·les de conreu gairebé en un 60% respecte del nombre inicial. Aquest fet comporta que un gran nombre de propietaris ha vist reduït el nombre de finques de conreu a 1 o 2, en molts casos, amb la qual cosa obtenen un important estalvi en gasoil, en despeses de manteniment de maquinària i en el temps dedicat a les feines agrícoles.
 
A banda de l’efecte derivat de l’agrupació parcel·lària mateixa, el Departament, amb l’objectiu de permetre un accés confortable a les noves finques de conreu i drenar-les adequadament, ha invertit a la zona concentrada de Foradada al voltant de 3 milions d’euros en l’execució de 21,6 km de camins, 5,5 km de drenatges subterranis, 2,1 km de drenatges oberts, els corresponents entradors a finques i també la fitació de les noves propietats.
 
La concentració parcel·lària és un projecte de reorganització de la propietat. S’aplica en aquelles zones on els propietaris disposen de diverses finques de petites dimensions repartides pel territori. La finalitat és aconseguir concentrar totes les propietats d’una persona en un únic terreny del mateix valor i d’una extensió similar a la de totes les finques disperses.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Moment del lliurament de les escriptures de concentració parcel·lària

Moment del lliurament de les escriptures de concentració parcel·lària
JPG | 393