El Departament de Benestar Social i Família valora positivament la feina feta en favor de la convivència i la cohesió social que han dut a terme els darrers anys
imatge de la reunió
El director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, ha lliurat aquest migdia la renovació dels carnets de mediadors a diversos membres del Consell d’Ancians del Poble Gitano. Aquesta acreditació reconeix la seva col·laboració amb la Generalitat de Catalunya en la tasca a favor de la convivència intercultural i la cohesió social al nostre país.
 
L’any 2012, Antonio Carmona, Pedro Amadeo, Juan Fajardo, Ismael Giménez i Ricardo Borja van rebre aquest reconeixement, que els ha dotat de representativitat davant dels cossos de seguretat del país en cas de conflicte. La renovació dels carnets de mediadors suposa donar continuïtat al reconeixement d’una tasca invisible que les persones de respecte gitanes duen a terme des de fa molts anys.
 
Durant la reunió d’avui, el director general d’Acció Cívica i Comunitària ha destacat el bon funcionament de l’experiència i els ha encoratjat a seguir treballant per a millorar la convivència arreu de Catalunya a través del diàleg i el respecte.
 
El Consell d’Ancians és un dels principals recursos de mediació emmarcats dins el Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat. Està format per persones gitanes que s’han guanyat la consideració del seu poble per la seva trajectòria de vida, honradesa, dedicació al seu poble i perquè sempre han viscut en coherència amb els valor de la seva cultura. Els seus membres no només han reforçat la història, la cultura i el paper del seu poble, sinó que han sabut adaptar-se a les noves situacions tot mantenint els seus principis.
 
Actualment intervenen en casos de conflicte i també realitzen tasques de prevenció, sensibilització i millora de la convivència i cohesió del poble gitano. Per altra banda, afavoreixen la convivència intercultural a Catalunya, fomentant el  diàleg en barris on conviuen població de diferents grups ètnics o població immigrada i població gitana.
 
El Consell d’Ancians és, a més, un espai de participació de les persones grans i els dóna un gran protagonisme en la seva estructura social. Amb aquest homenatge, el Govern vol destacar també aquesta aportació i presentar-la com a exemple en el tracte cap a la gent gran i el paper que pot tenir en la societat d’avui.

2  

Imatges

Ramon Terrassa acompanyat de 4 membres del Consell d'Ancians i de l'assessor en matèria d'atenció a la comunitat gitana de la Generalitat

Ramon Terrassa acompanyat de 4 membres del Consell d'Ancians i de l'assessor en matèria d'atenció a la comunitat gitana de la Generalitat 1651

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 1977