• El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha participat aquest matí en la inauguració del laboratori de CCIC a Catalunya que certificarà els productes industrials i electrònics europeus que s’exportin a la Xina.

 

  • Per aquest projecte, la filial catalana del grup CCIC, CCIC Europe-Testing, ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya.
 
  • Durant l’acte, Felip Puig i la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao, han signat un acord de col·laboració per a la promoció del comerç i la indústria entre Catalunya, Europa i la Xina, així com el posicionament de Catalunya com a plataforma per a l’exportació directa cap a la Xina.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha participat aquest matí en l’acte inaugural del laboratori de certificació que l’empresa del govern xinès China Certification & Inspection Group-CCIC té a L’Hospitalet. Juntament amb Puig, han participat en l’acte els alcaldes de Barcelona i L’Hospitalet, Xavier Trias i Núria Marín; la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu; la vicepresidenta de la China Certification and Accreditation Administration, Bo Yuming; la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao; i el delegat especial del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet.
 
En aquest projecte, la filial catalana del grup CCIC, CCIC Europe-Testing, ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat.
 
Felip Puig ha explicat que “l’aposta de CCIC Holding Group fa que les empreses catalanes, i les de tot l’entorn europeu, tinguin un accés al mercat xinès més fàcil, gràcies als serveis d’inspecció, prova i certificació que avui inaugurem.” Puig ha agraït al grup xinès la seva aposta per Catalunya  ja que “gràcies a la inversió de CCIC i als serveis que oferirà, Xina i Catalunya estan més a prop”.
 
El grup CCIC invertirà fins a 4 milions d’euros en el laboratori de L’Hospitalet i aquest any hi crearà 10 llocs de treball per a personal qualificat. Es tracta de l’únic laboratori que el grup té a Europa i el primer de CCIC amb capital 100% xinès que l’empresa obre fora del seu país. A més, des de 1994, l’empresa xinesa té també una oficina operativa a Barcelona. A Europa compta també amb oficines a Bremen, Marsella, Budapest, Londres i Rotterdam.
 
El laboratori de L’Hospitalet proporcionarà, per una banda, un servei de certificació de productes industrials i electrònics del sector de l’automoció, tot i que properament preveu ampliar-ho també al químic, tèxtil i dels materials de construcció. D’altra banda, oferirà també assessorament tècnic a les empreses que volen accedir al mercat xinès d'una manera més eficient i ràpida. I per l'altra, oferirà a les empreses locals de Xina la possibilitat d'entrar en contacte amb proveïdors de mercats occidentals i ajudarà a aquelles empreses que vulguin invertir fora de la Xina continental. Des de Catalunya, l’empresa xinesa realitzarà la certificació de productes de consum procedents d’empreses europees, del nord d’Àfrica i d’Amèrica.
 
Durant l’acte, Felip Puig i la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao, han signat un acord de col·laboració entre la filial catalana del grup, CCIC Europe-Testing, i ACCIÓ en el que ambdós organismes treballaran per a la promoció del comerç i la indústria entre Catalunya i la Xina, així com en el posicionament de Catalunya com a plataforma per a l’exportació directa cap a la Xina.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant l'acte inaugural.

El conseller Puig durant l'acte inaugural.
JPG | 3651