• El Departament comptarà amb un estand propi per informar a les empreses del sector de les possibilitats que ofereix l’FP
 
El Departament d’Ensenyament participarà en la fira especialitzada en el sector de les arts gràfiques, Graphispag, per promocionar els cicles formatius de formació professional vinculats a aquest sector. La fira es realitzarà els dies 24, 25, 26 i 27 de març al recinte firal de Gran Via a la Fira de Barcelona. El Departament comptarà amb un estand propi per informar a les empreses de les diferents possibilitats que ofereix l’FP per poder donar resposta a les seves necessitats.
 
Així, a l’estand del Departament d’Ensenyament, professorat de diferents centres de formació professional que imparteixen titulacions relacionades amb el sector informaran a les empreses visitants dels diferents serveis que poden obtenir a través de l’FP. Concretament, per a què puguin millorar la qualificació professional dels seus treballadors i per a què puguin integrar personal format d’acord amb les seves demandes.
 
Una de les propostes més destacades és l’elaboració de programes formatius per fer formació professional en modalitat dual, que es desenvolupen amb la participació de l’empresa. Actualment, a Catalunya estan cursant aquest tipus de formació un total de 3.718 alumnes, amb la col·laboració de 589 empreses i 56 entitats.
 
Les empreses que visitin l’estand també es podran informar, entre altres serveis, de la incorporació de la figura de l’aprenent mitjançant estades productives a les empreses, de la formació per a treballadors, del reconeixement acadèmic de l’experiència dels treballadors, de l’assessorament professional dels treballadors per a definir itineraris de formació, de la participació en projectes d’innovació o de la transferència de coneixement entre empreses i centres mitjançant estades formatives del professorat dels centres de formació professional.
 
També es donarà informació de l’ampli ventall de cicles vinculats al sector. Actualment s’imparteixen quatre cicles de grau mitjà -Preimpressió digital, Impressió gràfica, Impressió gràfica en la modalitat converting, i Postimpressió i acabats gràfics- i dos de grau superior - Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia, i Disseny i gestió de la producció gràfica-.
 
23  de març de 2015