President

Cecot

President Mas: "Salvar empreses és salvar persones i per això el programa Reempresa té tot el sentit"

query_builder   23 març 2015 21:24

event_note Nota de premsa

President Mas: "Salvar empreses és salvar persones i per això el programa Reempresa té tot el sentit"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat la presentació dels resultats de la gestió del Centre de Reempresa de Catalunya, impulsat per la Cecot per crear un mercat de compravenda de petits negocis
  • Des de la seva posada en marxa el 2011, el projecte ha donat continuïtat a 413 empreses, amb una inversió induïda de més de 20 milions d’euros, i s’han mantingut prop de 1.500 llocs de treball
El president Mas durant la seva intervecnió. Autor: Rubén Moreno
El president Mas durant la seva intervecnió. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta tarda que “cuidar i salvar empreses és salvar persones” i que, per aquest motiu, la tasca de projectes com Reempresa, de la patronal Cecot, “té tot el sentit del món, en moments econòmicament complicats, però també de bonança, per la seva vocació de permanència”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge en l’acte de presentació del balanç i resultats de la gestió del Centre de Reempresa de Catalunya, un programa iniciat el 2011 per la Cecot i la Fundació Cp’ac (Promoció de l’Autoocupació de Catalunya), amb el cofinançament del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
  
Aquesta iniciativa, pionera a Espanya, és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un nou emprenedor –reemprenedor- pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat i fer-la créixer, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial i col·lectiu.
 
Fins avui, el programa ha assolit un total de 413 reempreses d’èxit, que han suposat una inversió induïda de més de 20.500.000 € i el manteniment de prop de 1.500 llocs de treball.
 
El president Mas ha celebrat aquestes màgiques xifres i ha ressaltat que el programa “no es va idear per ajudar a sortir de la crisi”, sinó per “salvaguardar un patrimoni fonamental de qualsevol país, i especialment per a Catalunya, com és el nostre gran i divers univers d’empreses”. “En els moments en què es disparaven les xifres d’atur, hi havia altra gent que treballava per salvar llocs de treball, i això dóna idea de la importància del projecte”, ha reblat.
 
Durant el seu discurs, el president també ha volgut subratllar un missatge positiu en referència al canvi de tendència que s’ha evidenciat aquest 2014 quant a la creació de negocis, tenint en compte que “l’any passat es van dissoldre un 20% menys d’empreses que el 2013, i es va aconseguir un saldo net de creació d’empreses clarament favorable”. Tal i com ha explicat, en l’últim trimestre del 2014 aquest saldo va ser de 4.036 empreses, “un volum que no s’havia produït en un sol trimestre des de l’inici de la crisi el 2008”.
 
“Això vol dir que, a més de l’èxit del Reempresa hi ha molta altra gent al país que s’està movent en la línia de començar projectes i aventures noves, i això és important per a un país que s’ha de recuperar d’unes ferides molt fondes”, ha reblat.
 
Malgrat les conseqüències negatives dels durs anys de recessió, el president també ha recordat que Catalunya porta 20 mesos consecutius de reducció de l’atur, que significa que “portem ja molts mesos seguits incrementant els contractes laborals”.
 
En aquest sentit, ha destacat que “en els dos primers mesos del 2015 hi ha hagut un increment del 13% dels contractes laborals respecte dels mateixos mesos del 2014”, i que, a diferència del que sembla, “el ritme de l’increment dels contractes indefinits és el doble del dels contractes temporals”.
 
L’acte, que s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de la Generalitat, també ha comptat amb la presència del president de la patronal Cecot, Antoni Abad; dels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

3  

Imatges

Presentació balanç Reempresa (1)

Presentació balanç Reempresa (1) 376

Presentació balanç Reempresa (2)

Presentació balanç Reempresa (2) 342

Fotografia de família amb els participants al programa Reempresa

Fotografia de família amb els participants al programa Reempresa 665

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia