Salut

El nou CAP Gornal, a l'Hospitalet de Llobregat, comptarà amb més de 1.900 m2 i serà cinc vegades més gran que l'equipament actual

Es preveu que l'adjudicació de les obres es faci en uns dos mesos i que durin uns setze mesos des de l'inici

query_builder   24 març 2015 10:43

event_note Nota de premsa

El nou CAP Gornal, a l'Hospitalet de Llobregat, comptarà amb més de 1.900 m2 i serà cinc vegades més gran que l'equipament actual

Es preveu que l'adjudicació de les obres es faci en uns dos mesos i que durin uns setze mesos des de l'inici

El barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat disposarà d’un nou CAP que prestarà serveis d’atenció primària de salut als seus 8.094 habitants i serà gestionat per l’Institut Català de la Salut.
 
El nou CAP Gornal, planificat i finançat a través del Pla d’inversions del Servei Català de la Salut, es construirà en un solar, cedit per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que s’ubica a l’illa de cases compresa entre l’avinguda de Carmen Amaya, l’avinguda de Vilanova i el carrer dels Joncs.
 
Amb la construcció d’aquest nou equipament de salut s’evidenciarà per a la ciutadania un important guany d’espais, ja que el nou equipament serà cinc vegades més gran que l’actual. Els veïns del barri del Gornal passaran dels 408 m2 de l’actual CAP a disposar d’un centre amb 1.925 m2.
 
Al nou CAP Gornal es prestaran atenció de medicina de família, infermeria, pediatria, treball social, activitats preventives i comunitàries (vacunacions, educació sanitària, consells de salut, etc.), atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, atenció domiciliària i atenció odontològica, i també tots els tràmits i les gestions derivades de l’assistència en el marc del sistema públic de salut, i que, per tant, cal que siguin accessibles per a tota la ciutadania.
 
El CAP Gornal esdevindrà un gran equipament modern, i les seves dimensions permetran incrementar considerablement el nombre de consultes assistencials, que passaran de vuit a vint-i-dues, millorar les sales d’espera per als ciutadans, els espais propis del personal sanitari i els destinats a educació sanitària. Tot això redundarà en més confort tant per als ciutadans com per als professionals i també millorà la qualitat de l’atenció.
 
 
El nou CAP comptarà amb diferents àrees assistencials:
-       Àrea de medicina general: 12 consultes destinades a l’atenció.
-       Àrea de pediatria: 2 consultes.
-       Àrea polivalent: 2 sales d’odontologia, 2 consultes de suport a la salut mental i 2 consultes polivalents.
-       Àrea de tractaments i extraccions: 2 sales i 1 box polivalent.
 
Així mateix, hi haurà una àrea administrativa, àrea de personal sanitari, de magatzems i instal·lacions, a més de la zona de vestíbul, recepció, de reunions, aula d’educació sanitària i biblioteca, entre altres.
 
També tindrà una important àrea docent formada per 3 aules polivalents amb capacitat per a 30-40 persones i 1 aula informàtica amb 20 ordinadors. Aquesta àrea estarà destinada a la formació dels residents de medicina, d’infermeria familiar i comunitària i a la formació continuada dels professionals dels equips d’atenció primària de les poblacions de l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Begues i Castelldefels.
 
Es preveu fer l’adjudicació de l’obra, que està en procés de licitació actualment, a finals d’abril, i tot seguit iniciar la construcció del centre, que té uns terminis d’execució de setze mesos, amb un pressupost de construcció d’uns 3.100.000 euros.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia