Drets Socials

Una nova Oficina de Benestar Social i Família dóna servei al Pallars Sobirà

query_builder   24 març 2015 12:41

event_note Nota de premsa

Una nova Oficina de Benestar Social i Família dóna servei al Pallars Sobirà

Amb aquest equipament, el Departament de Benestar Social i Família apropa els seus serveis i recursos, juntament amb els de tota la Generalitat, a la ciutadania i entitats del territori
Inauguració de l'Oficina de Benestar Social i Família
El municipi de Sort compta des d’avui amb una nova Oficina de Benestar Social i Família (OBSF), que aproparà els serveis i recursos del Departament i de tota l’Administració de la Generalitat al conjunt de ciutadans i al món associatiu de la comarca. La posada en marxa d’aquest equipament és fruit de l’acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
 
El director general d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, acompanyat de l’alcalde de Sort i president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, ha inaugurat aquest matí l’OBSF, situada al Camí de la Cabanera. Aquesta dependència administrativa d’atenció presencial prestarà servei els tres primers dimarts laborables de cada mes de 10h a 14h.
 
Les OBSF s’adrecen a la ciutadania i a la xarxa associativa per oferir informació sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, entitats o voluntariat, etc. que són competència del Departament de Benestar Social i Família o de la Generalitat de Catalunya.
 
També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o se sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.
 
Des de les OBSF també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.
 
La setantena d’OBSF distribuïdes arreu del territori català també estan habilitades amb punts de registre administratiu de documentació on es poden presentar sol·licituds.
 
L’any passat el conjunt d’oficines van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.

1  

Imatges

Imatge de la nova OBSF del Pallars Sobirà

Imatge de la nova OBSF del Pallars Sobirà 857

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia