El Govern ha engegat aquest matí un dispositiu d’emergència arran de l'accident aeri de l'Airbus A320, que s’havia enlairat de l’aeroport del Prat en destí a Düsseldorf i s’ha accidentat als Alps francesos.
 
El Consell Executiu estava reunit quan s'ha sabut la notícia de la catàstrofe. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha viatjat de seguida en direcció als Alps, acompanyada de l'equip d’Afers Exteriors del Govern. En arribar a la localitat francesa de Seyne-les-Alpes, on s’ha habilitat el Centre d’acollida de les famílies i des d’on es coordinen les tasques de recerca dels cossos, la vicepresidenta Ortega ha remarcat que “el més important ara mateix és donar resposta a les famílies i col·laborar amb tot el que sigui possible per recuperar el més aviat possible els cossos de les víctimes. Sabem que això no serà fàcil, sabem que el terreny és complicat però posarem tots els esforços per tal de coordinar-nos amb el govern francès”.
 
Per la seva banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’han desplaçat fins a l’aeroport de Barcelona on han participat en el gabinet de crisi, juntament amb el cap dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle; la directora de l’aeroport i la delegada del govern espanyol.
 
En la mateixa línia d’atendre les famílies com a prioritat s’ha expressat el conseller Espadaler, qui ha afegit que el Govern “ha desplaçat 21 membres de la policia científica i, en aquest cas amb el Departament de Justícia, fins a 8 metges forenses per recollir proves que ajudin a la identificació de les víctimes”.
 
A més, el Govern ha enviat un equip de metges i psicòlegs especialitzats en catàstrofes a l’aeroport d’El Prat. Concretament, el Servei d'Emergències Mèdiques hi ha traslladat tres unitats de Suport Vital Avançat i un equip de psicòlegs, que han donat assistència integral psicològica i mèdica a unes 150 persones, a la sala d’atenció als familiars de les possibles víctimes a la Terminal 2 (sala 2).
 
En tot moment, des del Govern s’ha fet un seguiment puntual dels fets, informant de les novetats relacionades amb la companyia aèria i posant a disposició dels interessats el telèfon d’emergències 012, que durant tot el dia ha rebut més de 900 trucades relacionades amb l’accident aeri.
 
Com a mostra de condol, des de primera hora de la tarda, les banderes del Palau de la Generalitat onegen a mig pal en record de les víctimes.