El Govern explica el procés d’implementació del Programa interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS)
 
Barcelona acollirà la propera edició de la conferència europea
Nombrosos representants i líders de l’àmbit clínic i professional del sistema sociosanitari català participen en el 15è Congrés internacional sobre atenció integrada (ICIC15) amb ponències, comunicacions, tallers i pòsters. L’esdeveniment, impulsat per la Fundació Internacional d’Atenció Integrada (IFIC), se celebra del 25 al 27 de març a Edimburg (Escòcia) i hi intervindran delegacions de països europeus i de la resta del món.
 
El model català d’atenció integrada, la resposta de Catalunya al fenomen de la cronicitat, té un paper protagonista en aquesta trobada, on s’intercanviaran coneixements, experiències i noves idees dels models d’atenció. Responsables dels departaments de Presidència i de Salut, de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS), de TicSalut i professionals del sistema sanitari i social compartiran les seves experiències amb la comunitat internacional.
 
El Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) també tindrà un paper destacat en aquest congrés. Albert Ledesma, director del PIAISS, explicarà el procés d’implementació del model d’atenció integrada impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
El Departament de Salut presenta alguns projectes departamentals i territorials del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat (PPAC), inclòs en el Pla de salut 2011-2015, com a l’eina de transformació del model d’atenció per millorar la qualitat, l’accessibilitat i la seguretat de les intervencions sanitàries del sistema de salut públic català.
 
Els representants de l’AQuAS conjuntament amb el PIAISS explicaran l’avaluació qualitativa dels models col·laboratius entre els àmbits social i sanitari, que es van començar a implementar en la primera fase del PPAC i que se segueixen consolidant sota el paraigües del PIAISS.
 
A més, diversos professionals del sistema sanitari i social públic català presentaran pòsters, i opten a premi per l’excel·lència de les experiències. Algunes d’aquestes comunicacions ja van ser presentades a la 4a Jornada del Pla de Salut de Catalunya, i ja van ser finalistes com a millors experiències del sistema.
 
El congrés es podrà seguir per Twitter amb l’etiqueta #ICIC15.
 
D’altra banda, cal afegir que Barcelona acollirà la propera edició del congrés europeu.