•  En una entrevista a l’emissora francesa Europe 1, el cap de l’Executiu afirma que “ara, la prioritat absoluta és organitzar tot per donar suport a les famílies”
  • Artur Mas agraeix la “col·laboració absoluta, excepcional i màxima implicació” de les autoritats franceses

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest matí, en una entrevista al programa L’interview politique, de l’emissora francesa Europe 1, “que hi haurà tota la col·laboració de les autoritats catalanes i de la policia que depèn del Govern” per aclarir les circumstàncies de l‘accident d’avió de la companyia Germanwings que es va produir ahir.

 
A preguntes del periodista Jean-Pierre Elkabbach que condueix el programa, el cap de l’Executiu ha confirmat que la policia examinarà l’enregistrament de la sortida del vol de l’aeroport del Prat, però ha subratllat “ara estem concentrats en el que és essencial: l’organització de totes les coses que són necessàries per donar suport a les famílies de les víctimes”. “Són la prioritat absoluta”, ha reblat.   
 
El president de la Generalitat ha dit que ahir a la tarda va parlar amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i “vam acordar tres dies de dol oficial a Espanya i Catalunya i també un minut de silenci aquest migdia”. A més, ha explicat que han decidit traslladar-se avui junts al lloc de l’accident per conèixer els detalls i fer costat a les famílies de les víctimes. Mas i Rajoy es trobaran també amb el president de la República francesa, Françoise Hollande, i la cancellera alemanya, Àngela Merkel.
 
El cap del Govern ha destacat en l’entrevista que “França està fent tot el que pot” i ha agraït la “col·laboració absoluta, excepcional i màxima implicació de les autoritats franceses”, absolutament necessària, ha dit “per aclarir els detalls de l’accident i ser al costat de les famílies”.