Drets Socials

Benestar Social i Família anuncia la rehabilitació integral del Casal de Gent Gran Sant Ildefons de Cornellà

query_builder   28 març 2015 10:30

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família anuncia la rehabilitació integral del Casal de Gent Gran Sant Ildefons de Cornellà

La Generalitat de Catalunya finançarà íntegrament les obres, que tenen un cost de 2’5M€. Durant l’any i mig que es preveu que duri la remodelació, els usuaris del Casal podran continuar les seves activitats en altres espais del municipi
El Departament de Benestar Social i Família ha anunciat que s’iniciarà el procés de rehabilitació integral i obres de millora del Casal de Gent Gran Sant Ildefons, ubicat al carrer Osona de Cornellà de Llobregat. La remodelació d’aquest equipament cívic tindrà un cost de 2.473.113,14€, que serà assumit per la Generalitat de Catalunya.
 
Inaugurat l’any 1977, l’edifici té una superfície de més de 2.000 m2 distribuït en 4 plantes i soterrani. El projecte de rehabilitació integral proposa una reordenació dels espais que permetrà guanyar funcionalitat a l’equipament. En aquest sentit, a la planta baixa s’hi trobarà la recepció, el despatx del responsable del centre, la cafeteria-menjador, la cuina, una sala polivalent amb escenari i camerinos i els serveis per als treballadors del centre. La planta primera acollirà quatre aules taller i l’espai per a perruqueria i sala de bellesa. A la planta segona, els usuaris del casal podran gaudir de la biblioteca, sala de billar, barberia, espai per a podologia i dos despatxos. En la planta tercera, un espai polivalent farà les funcions de gimnàs amb vestidors. En aquest pis també hi haurà la sortida a la terrassa.
 
A la planta soterrani i a la planta sotacoberta s’ubicaran les instal·lacions, que s’adequaran a les millores funcionals de l’edifici. En aquest sentit, es preveuen, entre d’altres actuacions, la instal·lació d’un nou sistema de climatització i una nova instal·lació de telefonia d’accés a Internet a les aules taller.
 
El Casal de Sant Ildefons acull cada dia una mitjana de 500 persones grans. Entre d’altres activitats, duen a terme tasques de voluntariat, compten amb dos grups de lectura i assisteixen a tallers per a dur una vida saludable. Durant l’any i mig que es preveu que duri la rehabilitació integral de l’equipament, els usuaris podran continuar les seves activitats en altres espais del municipi. En aquest sentit, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament compta a Cornellà amb el Casal cívic de Fontsanta – Fatjó, el Casal de gent gran Riera i una Oficina de Benestar Social i Família.
 
Els casals de gent gran són equipaments cívics destinats al col·lectiu de les persones grans per promoure el seu benestar i la promoció de la seva participació com a membres actius de la societat. Ofereixen als seus usuaris la possibilitat de gaudir de serveis i d'activitats que tenen com a objectiu fomentar la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació en la comunitat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia