• La vicepresidenta del Govern segueix des de la localitat de Seyne-les-Alpes les tasques de recerca de les víctimes i subratlla la coordinació amb les autoritats franceses i espanyoles “perquè es puguin recuperar els cossos el més aviat possible”
  • El Govern posa a disposició metges forenses i psicòlegs per atendre els familiars dels passatgers
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, acompanyada de responsables de la Secretaria d’Afers Exteriors, segueix des de la localitat francesa de Seyne-les-Alpes, les tasques de recerca de les víctimes de l’Airbus A320, que ahir es va accidentar als Alps francesos quan viatjava en direcció a Düsseldorf. Ortega es troba al Centre d’acollida de les famílies, des d’on es coordinen les tasques de recerca dels cossos.
 
La vicepresidenta del Govern ha recordat les dificultats per accedir a la zona on es va accidentar l’aparell i ha reiterat que “el Govern de la Generalitat posarà tots els mitjans” a disposició de les autoritats franceses perquè “puguem tancar aquest episodi com més aviat millor”. “El que podem fer en aquests moments és coordinar-nos amb les autoritats franceses perquè es puguin recuperar els cossos el més aviat possible”, ha subratllat.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que participa en les reunions del gabinet de crisi a l’aeroport del Prat ha volgut subratllar que, tot i la complexitat d eles tasques de recerca, “tenim la constància que el Govern francès hi esmerça molts i molts recursos per minimitzar aquest temps”.
 
Dispositiu d’emergència del Govern
 
Tan bon punt es va tenir notícia de l’accident, durant la reunió del Consell Executiu, la vicepresidenta es va desplaçar cap als Alps francesos i els consellers d’Interior, Ramon Espadaler, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, van traslladar-se a l’aeroport del Prat, on van participar al gabinet de crisi, juntament amb el cap dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle; la directora de l’aeroport i la delegada del Govern espanyol.
 
El Govern va desplaçar a l’aeroport 21 membres de la policia científica i 8 metges forenses per ajudar en els treballs d’identificació de les víctimes, a banda d’un equip de metges i psicòlegs especialitzats en catàstrofes per atendre els familiars de les víctimes. En concret, el Servei d'Emergències Mèdiques hi va traslladar 3 unitats de Suport Vital Avançat i un equip de psicòlegs, que van donar una assistència integral psicològica i mèdica a unes 150 persones, a la sala d’atenció als familiars de les possibles víctimes a la Terminal 2 (sala 2). El suport professional als familiars s’ha traslladat ara a l’Hotel Jaume I de Castelldefels.
 
El Govern manté un seguiment puntual dels fets i en coordinació constant amb les autoritats franceses i espanyoles. Està a disposició de les persones interessades el telèfon d’emergències 012, que durant tot el dia d’ahir va rebre més de 900 trucades relacionades amb l’accident aeri.