Drets Socials

El Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya celebra la primera assemblea

query_builder   29 març 2015 10:30

event_note Nota de premsa

El Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya celebra la primera assemblea

  • Els membres del Consell han elaborat una nota de premsa on detallen el els objectius principals del pla de treball per aquest any
Imatge de l'Assemblea del CNIAC
El Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) va celebrar el cap de setmana passat la primera reunió de l’Assemblea. Fruit d’aquesta trobada, els membres del Consell han redactat una nota de premsa que trobareu adjunta al final d’aquest comunicat.
 
El CNIAC es va constituir a finals de l’any passat coincidint amb el Dia Internacional de la Infància. Format per 54 infants i adolescents, el Consell té entre les seves funcions representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya; fer propostes als organismes competents; opinar sobre aquelles actuacions que els afecten; afavorir la imatge positiva dels infants i joves; sensibilitzar la societat sobre el dret a ser escoltats i a participar; proposar informes i estudis sobre temes relacionats amb aquest col·lectiu, i fer projectes d’interès nacional relacionats amb les polítiques d’infància.
 
Aquest consell reafirma el compromís dels representants polítics de reconèixer els infants com a ciutadans. La creació del CNIAC s’inclou dins de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència i és també una de les mesures fixades al Pacte per a la Infància a Catalunya, signat més de 70 entitats i organitzacions, col·legis professionals, grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials i econòmics.
 
La importància de promoure la participació i el dret dels infants a expressar les seves opinions també queda reflectida en diversos articles de la Convenció sobre els drets dels infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989.

1  

Imatges

Imatge de l'Assemblea del CNIAC

Imatge de l'Assemblea del CNIAC 2560

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa del CNIAC

Nota de premsa del CNIAC
PDF | 97

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia