• La VI Jornada de Natura i Espiritualitat està dedicada al silenci i anirà a càrrec de Xavier Melloni i Josep Maria Mallarach
Demà, diumenge 29 de març, se celebrarà la Jornada de Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d’Escaladei. La trobada, organitzada pel Departament de Cultura a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, proposa estimular una experiència plena i espiritual al voltant de la natura de l’individu i de la natura de la Cartoixa d’Escaladei, indret emblemàtic situat als peus de la serra de Montsant.
 
La Cartoixa d’Escaladei és un lloc que convida al silenci, tant pel seu entorn, poblat d'ermitans, com per la pròpia Cartoixa, espai on es va conrear activament el silenci profund durant set segles. Fundada el 1194, els monjos cartoixans hi van seguir un model de vida marcat pel silenci i l'oració, combinant la solitud eremítica amb l'empara de la vida comunitària.
 
Programa de la Jornada
-       Inici de la jornada (10h)
-       Meditació inicial
-       Caminada en silenci pel Camí dels Cartoixans o passejada en silenci pel recinte de la Cartoixa
-       Dinar en silenci
-       Xerrada sobre el silenci, a càrrec de Xavier Melloni
-       Passeig meditatiu
-       Tancament de la jornada a les (18h)
 
La VI Jornada de Natura i Espiritualitat a Escaladei tindrà lloc diumenge 29 de març de 10 a 18 hores. El preu de l'activitat és de 10 euros. L’aforament és limitat i cal inscriure’s al telèfon 977 827 006 o bé al correu electrònic escaladei.cultura@gencat.cat
 
La VI Jornada de Natura i Espiritualitat anirà a càrrec de Xavier Melloni i Josep Maria Mallarach i es desenvoluparà al llarg de tot el dia. Xavier Melloni és jesuïta, doctor en Teologia i Llicenciat en Antropologia Cultural. Membre de Cristianisme i Justícia i professor de Teologia Espiritual a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. D’altra banda, Josep Maria Mallarach és consultor ambiental, membre de la Comissió mundial d'àrees protegides, que des de fa deu anys treballa en la salvaguarda d'espais naturals sagrats, i és també assessor en l'adequació i revalorització de la Cartoixa d'Escaladei, gestionada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.