Salut

Finalitza l'epidèmia de grip a Catalunya

query_builder   27 març 2015 19:04

event_note Nota de premsa

Finalitza l'epidèmia de grip a Catalunya

La taxa de síndromes gripals és de 99 casos per cada 100.000 habitants, ja per sota del llindar epidèmic
La grip ha remès i ja no hi ha epidèmia a Catalunya. Durant la setmana del 16 al 22 de març de 2015, els casos han continuat baixant fins arribar a una incidència de 99 casos registrats per cada 100.000 habitants, un 25% inferior a la de la setmana anterior. Un descens que s’ha donat en tots els grups d’edat.
 
És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària. En cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.
 
Activitat als centres sanitaris
 
Durant la darrera setmana, els professionals de la xarxa pública han atès un total de 61.485 urgències hospitalàries, un descens del 1,7% respecte la setmana anterior. El nombre d’urgències ingressades ha estat de 6.089, que també suposa un descens d’un 2,9%.
 
Pel que fa als hospitals infantils, si comparem l’activitat amb la setmana anterior, també han disminuït les visites i els ingressos. Durant aquesta darrera setmana, s’han atès 3.529 urgències, (un 6% menys) de les quals 376 han ingressat i això suposa un descens d’un 3,3%.
 
L’activitat dels CAP i l’atenció domiciliària també han seguit aquesta tendència a la baixa. S’han registrat 715.097 visites als CAP i 24.212 visites als domicilis, que suposen un descens d’un 1,9% i d’un 1%, respectivament. Pel que fa als centres d’atenció continuada, les visites també s’han reduït fins arribar a les 38.874 (un descens d’un 2,9%). En canvi, les visites domiciliàries d’aquests centres han augmentat un 4,2% fins arribar a les 2.369.
 
Aquesta setmana el 061 CatSalut Respon ha atès 25.432 casos. D’aquests, 1.945 han requerit un metge a domicili.
 
Durant la darrera setmana s’han notificat un total d’ 11 casos greus ingressats en els hospitals sentinella. Durant la mateixa setmana de la temporada anterior, en va ingressar 1 cas.
 
Des de l’inici de la temporada s’han registrat 468 casos greus hospitalitzats de grip mentre que la temporada passada el nombre de casos ingressats acumulats a la setmana 12 van ser 412 .
 
Dels 468 pacients greus, el 77,5% no estaven vacunats i el 97% presentaven algun factor de risc conegut.
 
El Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC) es defineix com el conjunt d’actuacions que, al llarg de l’any, implica tots els nivells assistencials del sistema sanitari, amb l’objectiu d’adequar la resposta a les necessitats generades en determinats moments, a través d’accions per millorar el sistema d’informació, per informar a la població i als professionals i per activar recursos addicionals.
 
Per més informació:
 
Canal Grip del Canal Salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia