Salut

Presentació del curs "Indicacions per a la transfusió segura de la sang i dels components sanguinis"

query_builder   26 març 2015 17:22

event_note Nota de premsa

Presentació del curs "Indicacions per a la transfusió segura de la sang i dels components sanguinis"

Curs
El Departament de Salut ha presentat aquest matí el curs en línia "Indicacions per a la transfusió segura de la sang i dels components sanguinis" a la sala d’actes del recinte històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.
 
El subdirector general de Serveis Sanitaris, Josep Davins, ha presentat l’Estratègia de seguretat dels pacients a Catalunya i, a continuació Eduard Muñiz, cap de la Divisió d’Immunohematologia del Banc de Sang i Teixits, ha exposat el desenvolupament de l’estratègia de transfusió segura a partir de les dades d’hemovigilància dels darrers anys a Catalunya. La cap del Servei d’Hemoteràpia de l’Hospital del Mar, Mercè López, ha presentat els principals resultats de l’enquesta "Bon ús de la sang i la seguretat de la transfusió" realitzada a 100 centres de Catalunya durant els anys 2010-2013 i, finalment, Pilar Ortiz, cap tècnica del procés de la sang del Banc de Sang i Teixits, ha presentat el curs.
 
Durant tot l’acte s’ha insistit en la importància de l’adopció de mesures preventives en tot el procés de la transfusió de sang i els components sanguinis per tal de reduir els possibles esdeveniments adversos en el procés i millorar la seguretat dels pacients.
 
S’ha recordat que la transfusió de sang i components sanguinis és un procés que comença molt abans de la transfusió. Comporta, entre d’altres, l’extracció, el processament, la verificació, l’emmagatzematge, la distribució i la transfusió de sang i components sanguinis.
 
És molt important la formació i capacitació dels professionals que tenen sota la seva responsabilitat la transfusió de sang i components sanguinis. El curs s’ha dissenyat com una eina formativa que permet als professionals millorar i consolidar els seus coneixements per dur a terme una transfusió segura i lliure d’errors.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia