Els familiars de les víctimes han arribat aquest matí a Marsella on han estat atesos pel fiscal de Marsella, Brice Robin, que ha respost els seus dubtes i els ha informat de l’evolució de la investigació abans d’atendre els mitjans internacionals. En tot moment, els familiars de les víctimes han estat acompanyats per membres de Protecció Civil (Departament d'Interior) i psicòlegs catalans.
 
A primera hora de la tarda han estat traslladats fins al peu dels Alps, prop de la població de Le Vernet, on han estat rebuts per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i representants del Govern espanyol, que els han traslladat el seu condol. En paraules de la vicepresidenta, la voluntat del Govern ha estat en tot moment “donar escalf” a les famílies de les víctimes i “facilitar tota aquella informació que tinguem”.
 
A Le Vernet, s’ha destapat una placa en record de les víctimes de l’accident aeri dels Alps. Membres de protecció civil de França han alçat banderes de totes les nacionalitats dels viatgers de l’avió i responsables de la prefectura francesa els han donat detalls sobre les tasques de rescat sobre el terreny. Allà mateix la vicepresidenta ha traslladat el condol de Catalunya a tots els familiars i ha dirigit unes paraules en català. Posteriorment, a Seyne les Alpes han participat en una cerimònia de comiat interreligiosa i multilingüe.
 
Després d’aquesta cerimònia, les famílies, acompanyades per la vicepresidenta, han iniciat el camí de tornada cap a casa en autobús o en avió.

Ajuda mèdica i psicològica

Així doncs, el Govern ha continuat avui donant suport mèdic i psicològic als familiars de les víctimes que s’han desplaçat, entre ahir a la nit en autobús i aquest matí en avió, fins a l’indret del sinistre i també als que s’han quedat al centre d’atenció als familiars, ubicat en un hotel de Castelldefels. A França, s’hi han desplaçat dos vehicles d’intervenció ràpida del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb dos psicòlegs, dos metges, dos infermers, dos tècnics en emergències i un comandament. En consonància, per part de Protecció Civil, s’hi ha desplaçat un comandament i s’ha comptat amb l’ajuda d’11 psicòlegs del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i dos equips de la Creu Roja.
 
A Castelldefels, el dispositiu ha consistit en: una unitat de Suport Vital Avançat, amb 1 tècnic en emergències, un infermer i un psicòleg; i dos vehicles d’intervenció ràpida, per part del SEM, mentre que Protecció Civil hi destina vuit efectius. Tot això, sumat a una cinquantena de Mossos d’Esquadra, agents de la Policia Local, Protecció Civil de Castelldefels i Policia Nacional.. A més, també es compta amb el suport amb un equip de la Creu Roja i dotze membres del Col·legi Oficial de Treballadors Socials.
 
D’altra banda, a Castelldefels, s'ha atès aquesta tarda amb els familiars de les víctimes que no han viatjat fins a França per explicar-los les últimes novetats de la investigació. Per part del Govern, hi ha assistit el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, i diversos representants de l’Executiu espanyol. Als familiars que no han viatjat a França i tampoc s’han desplaçat a Castelldefels, també se’ls transmetrà personalment l’evolució dels esdeveniments. Protecció Civil ha recordat que els familiars que no estiguin a l’hotel i tinguin dubtes o necessitin assistència mèdica o psicològica poden trucar el 061. A més, ha indicat que, des de l’Estat, el telèfon d’informació als familiars és el +34919489000.
 
En aquest sentit, el Govern manté un seguiment puntual de la investigació, en coordinació constant amb les autoritats franceses i espanyoles. Per això, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha conversat telefònicament amb el ministre de l’Interior per a analitzar la nova orientació de la investigació, a partir de les aportacions de la Fiscalia francesa.