Drets Socials

Benestar Social i Família dotarà enguany el món local amb més de 187 milions per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i foment de la cohesió social i la igualtat

La consellera Munté, el president de l'ACM i el president de la FMC han signat l'actualització de l'Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals

query_builder   27 març 2015 13:54

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família dotarà enguany el món local amb més de 187 milions per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i foment de la cohesió social i la igualtat

La consellera Munté, el president de l'ACM i el president de la FMC han signat l'actualització de l'Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals

El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany el món local amb més de 187 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Així ho ha anunciat la consellera Neus Munté després de la signatura de l’actualització de l’Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals. Per part de les entitats municipalistes han signat el document el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.
 
El text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l’Acord marc 2012-2015 que permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats així com altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.
 
Amb l’aportació de més de 187 milions d’euros a l’administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents. En aquest sentit es torna a garantir l’obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l’estiu, segons la detecció de necessitats i demanda de cada territori, així com la priorització de l’aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d’urgència social.
 
D’altra banda, també s’incrementa la dotació global dels programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d’acollida que es va aprovar a finals de l’any passat i que regula, entre d’altres, els serveis de primera acollida i els programes d’acollida especialitzada. L’any passat Benestar Social i Família va destinar a aquest àmbit 4,3 milions d’euros. Enguany aquesta xifra s’incrementarà un 11,2%. 
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha destacat que el contracte programa “ens permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament”.  Munté ha explicat que “enguany és seguirà la mateixa línia que l’any passat i es reforçarà encara més tot allò relacionat amb els serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i el suport a les situacions d’urgència social”. “El contracte programa garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i del món local davant les situacions provocades per l’actual crisi econòmica, que afecta a moltes persones sense recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques, especialment famílies amb menors”, ha dit la consellera.
 
Finalment, la consellera Munté ha anunciat que ja s’està treballant amb les associacions municipalistes en el nou Acord marc en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2016-2019. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia