Fotografia d'un prat de dall
Fotografia d'un prat de dall
Es tracta d’un concurs que vol recompensar els prats de dall que tinguin el millor equilibri agroecològic
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural participa en el Concurs de Prats Florits, que és una iniciativa dels Parcs Naturals Francesos que vol recompensar els prats de dall que tinguin el millor equilibri agroecològic. Incentiva les bones pràctiques agràries i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna.
 
El 2014 es va organitzar el concurs de prats florits al del Parc National des Pyrénées, Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises, al Parc Natural de l’Alt Pirineu (projecte pilot) i a nivell nacional a Andorra.
 
Lot de productes locals aportat pels 4 parcs participants al concurs
Lot de productes locals aportat pels 4 parcs participants al concurs
La setmana passada es va reunir a la seu de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra el jurat per adjudicar el guanyador del Concurs Transfronterer de Prats Florits de l’any 2014. Els guanyadors de les 4 zones han estat:
 
1.    M. Jean LARROUY de la commune d’Etsaut, ferme Jean Larrouy, guanyador pel Parc National des Pyrénées.
2.    M. Bert – Jan BOOTSMA de la commune de Cérizols, ferme de Lapassado, guanyador pel Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.
3.    Sr. Gerard BERNÉ CALBÓ, de la parròquia d’Ordino, guanyador pel Principat d’Andorra.
4.    Sra. Rosa BUSQUETS TRAVESSET, de Cal Sinfreu de Civís, guanyadora pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 
El jurat està format per tècnics del Comú d’Ordino, del CENMA, del Departament d’Agricultura del Govern d’Andorra, de l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra, del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 
El jurat vol destacar que els 4 finalistes són els guanyadors a les seves respectives zones i per tant la puntuació és molt alta a tots quatre i ha estat tot un repte triar el guanyador.
 
El guanyador per l’any 2014 del Concurs Pirinenc Transfronterer de prats florits és el Sr. Jean LARROUY, del Parc National des Pyrénées.
 
El premi del concurs, a part del reconeixement públic de la bona gestió del territori, està format per un lot de productes locals aportat pels 4 parcs participants al concurs amb la finalitat de promocionar els productes locals.
 
La parcel·la guanyadora destaca particularment per la seva gran diversitat biològica (i la qualitat paisatgística) tot i donant una bona productivitat i una flexibilitat a l’explotació.
 
L’adequació entre la valorització de la parcel·la per les necessitats de l’explotació tot i permetent la renovació de les funcionalitats ecològiques en una zona on domina el bosc és el que fa augmentar l’interès d’aquesta parcel·la de superfície important (6 hectàrees) en particular pel que fa a la connectivitat ecològica de la vall. A més, se subratlla l’explotació tradicional, tenint en compte la dificultat de mecanització pel pendent marcat en la parcel·la.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia d'un prat de dall

Fotografia d'un prat de dall
JPG | 1257

Fotografia del lot de productes pels premiats

Fotografia del lot de productes pels premiats
JPG | 148