Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agents Rurals intercepten un camió amb carn de caça il·legal

query_builder   30 març 2015 11:00

event_note Nota de premsa

Agents Rurals intercepten un camió amb carn de caça il·legal

L’actuació es va fer a la Garrotxa i els 18 senglars comissats s’haurien comercialitzat incomplint la normativa
 
Efectius pel Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural  van interceptar el dia, 22 de març, un camió frigorífic que transportava carn de caça silvestre, concretament porcs senglars, que anava destinada a la comercialització i al consum humà. La carn que es pretenia comercialitzar no complia amb la normativa europea en vigor. Concretament, infringia el Reglament CE n. 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 abril de 2004, pel qual s’estableixen normes específiques, higiene dels aliments d’origen animal (secció 4a, capítol II).
 
L’actuació es va fer al km 43 de la C-152, al terme municipal de la Vall d’en Bas (Garrotxa), en el marc d’un operatiu per lluitar i eradicar la triquinosi provinent de la carn de caça de porc senglar que va destinada al consum humà i que té uns requeriments molt estrictes per part de la Unió Europea.
 
L’actuació es va portar a terme per agents de la Unitat d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals a Girona, agents de la demarcació, agents del Cos de Mossos d’Esquadra de la divisió de Trànsit i pel Servei Veterinari del propi Departament d’Agricultura.
 
L’actuació va comportar la localització, seguiment, intercepció, inspecció i registre del vehicle i de la seva càrrega. A partir d’aquesta inspecció se’n van derivar diverses denúncies i el comís de 18 senglars, la immobilització del camió i la posterior destrucció de la càrrega d’acord amb la normativa vigent.
 
La manipulació il·legal dels animals de caça, la manca de garanties sanitàries i el transport irregular són algunes de les infraccions denunciades pels agents i que poden tenir conseqüències penals.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia