Educació

Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell tindran un conservatori de música de cara al curs vinent

query_builder   28 març 2015 20:39

event_note Nota de premsa

Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell tindran un conservatori de música de cara al curs vinent

  • Es tracta del Conservatori de música dels Pirineus, que oferirà el grau professional de música a l’alumnat de les tres poblacions
  • Aquesta tarda els alcaldes de les tres localitats han presentat el projecte en roda de premsa, amb la presència de la consellera d’Ensenyament
  • El Conservatori de música dels Pirineus es nodrirà de l’alumnat de les escoles de música dels tres municipis, que actualment compten amb 1.062 alumnes
 Els alcaldes, al consellera i dels directors de els escoles de música a l'acte de presentació del conservatori
Els ajuntaments de Berga, Puigcerdà i La Seu d’Urgell han presentat aquesta tarda en roda de premsa la creació del Conservatori de música dels Pirineus, que oferirà el grau professional de música a l’alumnat de les tres poblacions a partir del curs 2015-2016. Concretament, la presentació l’han dut a terme els alcaldes de Berga, Juli Gendrau, de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.  
 
Segons s’ha explicat durant la presentació, el nou Conservatori de música dels Pirineus tindrà com a seu principal la localitat de Berga i dues subseus, a Puigcerdà i a La Seu d’Urgell. La capacitat del conservatori, que oferirà tots els cursos de 1r fins a 6è, serà d’un màxim de dues línies per cada curs -de 15 alumnes per curs-, amb un límit de 180 alumnes.
 
Aquests nous estudis es duran a terme en els mateixos espais que allotgen actualment les tres escoles de música de cadascuna de les localitats. A Berga es podran cursar les especialitats següents: clarinet, contrabaix, flauta travessera, oboè, percussió, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí, violoncel, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric, flabiol i tamborí, tenora, tible, i cant. A La Seu d'Urgell es podrà estudiar clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano, i, a Puigcerdà, clarinet, flauta travessera, saxòfon, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant.
 
El Conservatori de música dels Pirineus es nodrirà de l’alumnat de les escoles de música d’aquests tres municipis, que actualment compten amb 1.062 alumnes. A data d’avui els alumnes de la zona que volen dur a terme aquests estudis professionals de música s’han de desplaçar a altres ciutats, com Lleida o Barcelona.
 
El Grau Professional de música donarà incentius a l’alumnat dels centres per continuar rebent ensenyaments musicals a les respectives escoles. També suposarà un incentiu de reactivació cultural i educativa per als respectius territoris, i una oportunitat de disposar d’estudis professionalitzadors per tal que els joves no hagin de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals. A més, els alumnes del conservatori tindran totes les possibilitats que permeten les diferents normatives per poder compatibilitzar els estudis de música amb els d’ESO i Batxillerat.
 

1  

Imatges

La consellera, a la presentació del nou conservatori

La consellera, a la presentació del nou conservatori 799

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia