El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 27 de març fins a les 20.00 h d’avui diumenge 29, s’ha registrat un accident mortal de trànsit amb una mort al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre ha tingut lloc aquest tarda a la N-240 al punt quilomètric 42, a l’altura de l’Espluga de Francolí  (Conca de Barberà) en sentit Tarragona. Per causes que encara s'estan investigant, un turisme ha sortit de la via i posteriorment ha bolcat. Com a conseqüència de l'accident ha mort la passatgera posterior del vehicle. A més, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), el conductor i el passatger davanter del cotxe han resultat ferits de gravetat i han estat traslladats a l'hospital de Bellvitge i a l'hospital Joan XXIII de Tarragona amb helicòpter medicalitzat i ambulància respectivament. El sinistre ha obligat a fer restriccions de trànsit i a circular a través de pas alternatiu.  
 
Pel que fa a mobilitat, el retorn del cap de setmana d’aquest tarda s’està desenvolupant amb fluïdesa i només s’ha registrat trànsit intens a la C-58 a Montcada i Reixac, a la C-32 a Sant Boi de Llobregat, a la N-340 a Vallirana i a la ronda de Dalt de Barcelona. Convé destacar que per minimitzar les afectacions viàries de la tornada d’avui cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Cercs i Berga i a la C-55 entre Castellgalí i Abrera.
 
D’altra banda aquest migdia amb motiu de la setena i darrera etapa de la 95a Volta Ciclista Catalunya s’han restringit dinàmicament la N-340, C-1413a, B-150, BV-1501, BV-2002, C-245 i C-31 en el seu pas pel Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. A més, l’SCT en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra han disposat aquestes mesures especials per tal garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes de la cursa ciclista en la mobilitat:
 
  • B-23: tall de la sortida 3 d’accés a Sant Just Desvern i la N-340 i de la sortida 10 de Molins de Rei, en sentit Martorell
  • C-1413a: el ramal d’accés a la C-1413a a Molins de Rei en sentit Rubí s’ha tancat i s’ha desviat el trànsit cap a la N-340 en sentit Tarragona
  • A-2: s’ha restringit la sortida 593 de l’A-2 d’accés a la rotonda de Sant Andreu de la Barca en ambdós sentits
  • C-245: s’ha tallat al punt quilomètric 12,4 en sentit Sant Boi de Llobregat
  • C-32: tall de la sortida 44 d’accés a la C-31 a Castelldefels
  • B-22: restricció de l’accés a la C-31 des de la B-22 en sentit Barcelona.
  • C-31: s’han tancat l’accés al tronc central de la C-31 a l’Hospitalet de Llobregat en sentit Barcelona
 
També s’han habilitat mesures de regulació de la circulació aquest matí a la C-31 i N-II a Montgat per la 3a Cursa BH Montgat i a la GI-531amb motiu de la 2a Duatló de Girona.
 
Ahir dissabte l’afectació viària més destacada es va registrar a l’AP-7 a Sant Celoni, on una col·lisió per encalç entre dos turisme va obligar a restringir un carril de la calçada en sentit nord i hi va haver congestió fins a Vallgorguina. A més, a la C-17 en sentit nord es va tallar un carril a l’altura de Parets del Vallès per un accident múltiple i a Granollers per unes obres. A la C-58, es van restringir dos carrils a Montcada i Reixac en sentit nord per un vehicle avariat i hi va haver lentitud fins a la ronda Litoral a Bon Pastor.