• Els treballs consistiran en renovar el ferm del moll, les esplanades i el vial amb diferents materials, per adaptar la superfície de cada zona a la càrrega de treball que ha de suportar
  • L’actuació té un cost de 422.000 euros i un termini d’execució de tres setmanes, per tal que l’obra estigui enllestida abans d’iniciar la temporada de creuers, a finals d’abril
Ports de la Generalitat
Les mercaderies i els creuers conviuen al moll Comercial del port de Palamós. Dos sectors cabdals que dinamitzen econòmicament el port, el municipi i la seva àrea d’influència. De fet, el port baixempordanès és l’única porta per mar de la costa gironina que dóna sortida a les mercaderies de la demarcació i, al mateix temps, és el segon port de Catalunya que rep tràfic internacional de creuers. En aquest context, aquests darrers cinc anys el port ha rebut uns 34.000 passatgers de mitjana per temporada i alhora ha operat 226.000 tones de mercaderia anuals. El desenvolupament d’aquestes activitats comporta un desgast del paviment que requereix manteniments periòdics com el que avui s’ha iniciat.
 
Més servei per als usuaris

L’actuació ha de millorar la superfície del moll Comercial, els espais d’emmagatzematge, l’entorn a l’estació marítima i el vial que va des de l’accés a la dàrsena comercial fins al moll.
 
Així, en cadascuna de les zones a pavimentar s’aplicarà una tipologia de material diferent, en funció de la càrrega de treball que hagi de suportar. Per això és té en compte si a l’espai es treballa amb maquinària, mercaderia  o trànsit de vehicles. Un cop renovada la superfície, es realitzarà la senyalització horitzontal i vertical adequada a cada àrea.
 
L’execució de les obres durarà tres setmanes amb l’objectiu d’estar a punt abans de l’inici de la nova temporada de creuers, el 26 d’abril. Pel que fa al sector comercial, els treballs d’obra es compaginaran amb l’operativa portuària per tal de poder continuar donant servei als vaixells mercants i als productes.
 
La pavimentació del moll suposa una inversió de 422.000 euros, que s’emmarca dins del Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat que compta amb una inversió publicoprivada de 95 MEUR distribuïts entre les 26 instal·lacions al llarg de la costa catalana.
 
A banda d’aquesta actuació, a curt termini, també s’haurà d’adequar l’estació marítima als requeriments de Schengen.
 
Característiques del moll
 
El moll Comercial, que s’anomena moll Fèlix Ribera, disposa d’una línia d’atrac de 386 metres, una amplada de 43 metres i un calat de 12- 20 metres de profunditat. La longitud del moll permet l’operativa de tres vaixells de mida mitjana simultàniament, així com de vaixells de més de 360 metres d’eslora. Aquesta infraestructura es completa amb superfície d’esplanada de 15.000 metres quadrats i una rampa de càrrega rodada de 30 metres d’amplada.
 
 
 
 30 de març de 2015

2  

Imatges

Moll Comercial port Palamós

Moll Comercial port Palamós 131

Port de Palamós

Port de Palamós 976

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 90