Empresa i Treball

CONSUM

L'exposició Consum, punt de trobada de l'Agència Catalana del Consum s'instal·la a Vielha

query_builder   30 març 2015 10:55

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'exposició Consum, punt de trobada de l'Agència Catalana del Consum s'instal·la a Vielha

 
·        Consum, punt de trobada, exposició que dóna a conèixer els drets i deures de les persones consumidores, romandrà a les antigues casernes militars de Vielha fins al 12 d’abril
 
·        Aquesta mostra itinerant ja s’ha pogut visitar a més de 24 municipis d’arreu de Catalunya
 
El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, inaugura aquesta tarda a les 18h. l’exposició Consum, punt de trobada a les antigues casernes militars Vielha, amb la presència del síndic d’Aran, Carlos Barrera.
 
Amb aquesta exposició itinerant, que ha estat instal·lada a més de vint-i-quatre poblacions d’arreu de Catalunya, l’Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer els drets i deures que tenim com a persones consumidores, explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones.
 
Consum, punt de trobada té un format original i diferent que busca potenciar la vessant més crítica, reflexiva, responsable i sostenible en el consum, amb l’objectiu d’educar el consumidor i aconseguir la seva autosuficiència en les relacions de consum.
 
Els visitants poden reflexionar sobre aquestes qüestions amb dos programes interactius: d’una banda, un petit test d’autoavaluació que els permet saber el seu grau de coneixement dels drets i deures de les persones consumidores i, d’una altra banda, un interactiu relacionat amb la seguretat dels productes.
La mostra es podrà visitar a Vielha fins al 12 d’abril, de dilluns a diumenge, d'11 a 21h.
 
L’exposició “Consum, punt de trobada”

El concepte expositiu es divideix en cinc apartats:
 
CODI DE CONSUM

Marc jurídic model

El punt de partida de l’exposició és la presentació del Codi de Consum de Catalunya, un marc jurídic que per primera vegada a Europa recull tota la legislació dispersa en matèria de consum. El visitant, a través d’una activitat interactiva on es simulen situacions de consum reals, pot comprovar com el protegeix la nova legislació.
 
DRETS I DEURES

Persones i empreses

En aquesta zona es presenta l’espai d’empreses, part fonamental en les relacions de consum, i es convida al visitant a realitzar, a través d’un programa interactiu, un petit test d’autoavaluació per conèixer el grau de coneixement dels seus drets i deures.
 
SEGURETAT DE PRODUCTES

La seguretat és cosa de tots

En aquest espai es promou la complicitat de les persones consumidores en els temes de seguretat i, a més, es representen les relacions que s’estableixen entre les autoritats de consum dels diferents països a través de les xarxes internacionals i la participació de Catalunya en aquesta estructura.
 
El visitant pot reflexionar sobre aquests temes a través d’un programa interactiu que mostra una selecció d’objectes i els punts claus dels mateixos on s’ha de parar especial atenció pel què fa a la seguretat. A més a més, es presenta una petita mostra de productes retirats amb l’explicació del risc que comportava per a la seguretat de les persones.
 
INFORMACIÓ I FORMACIÓ

El consum s’aprèn

En aquest espai es mostren les activitats de l’Agència Catalana del Consum i es fa una visita guiada per dos programes d’informació a les persones consumidores que fan referència a la lectura de les factures dels principals subministraments: aigua, llum i gas i al programa sobre la gestió del pressupost familiar. Precisament, tant formació com informació són dos puntals de la política de consum desenvolupada per l’ACC i així es fa palès en tota l’activitat de l’Escola Catalana del Consum i la comunicació que dur a terme l’agència a través de múltiples canals de comunicació.
 
CONSUM REFLEXIU

El consum reflexiu ens beneficia a tots

Tanca l’exposició un vídeo de la tasca que fa la xarxa NEPIM, on es recullen algunes  de les iniciatives més representatives dutes a terme per gran part de les regions que formen part de la xarxa.
 
En aquest espai el visitant podrà aprofundir en conceptes tant importants com: consum crític, consum responsable, comerç just, autosuficiència de les persones consumidores, consum sostenible o estalvi energètic, que s’han anat desenvolupant al llarg de tota l’exposició. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia