El Servei Català de Trànsit (SCT) i l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Federació Espanyola d’Associacions del Sector Òptic (FEDAO) i l’associació Visión y Vida, posen en marxa avui dilluns, 30 de març, una campanya a través dels panells de missatgeria variable de la xarxa viària catalana, per conscienciar els conductors de la importància de revisar-se la vista per conduir amb seguretat.
 
Els missatges ‘Bona visió, menys víctimes’ alternat amb ’Revisa’t la vista’ es difondran a partir d’avui i durant les pròximes setmanes en els panells viaris. D’aquesta manera es recordarà als usuaris la necessitat de posar-se al volant o al manillar amb plenes facultats visuals, atès que les deficiències a la vista augmenten potencialment el risc de patir un accident de trànsit i estan relacionades amb distraccions o errades durant la conducció.
 
Convé destacar que el 90% de la informació que es necessita per prendre una decisió quan es condueix es rep a través dels ulls, i en aquest sentit és important reforçar la sensibilització per a una vista òptima dels conductors amb l’objectiu final de reduir la sinistralitat a les carreteres.
 
Aquests missatges de la campanya es divulgaran a través dels panells de missatgera variable disposats a les autopistes i autovies de Catalunya i a la ronda de Dalt i del Litoral de Barcelona, sempre que no se'n requereixi l’ús per a la informació i gestió d’afectacions i incidències viàries.