• La mostra es podrà visitar del 27 de març al 26 d’abril
La Generalitat de Catalunya a través del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Turisme  presenten l’exposició “Scouting in Catalonia. Una mostra que vol donar a conèixer i posar en valor, la feina dels localitzadors d’espais de rodatge catalans.  
 
L’exposició “Scouting in Catalonia”, té com a comissària a Núria Vidal, crítica de cine, professora de crítica cinematogràfica a l’ESCAC i autora de diversos llibres de cine i es podrà visitar del 27 de març al 26 d’abril de 2015 als jardins del Palau Robert.
 
El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent i el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, presidiran l’acte inaugural l’1 d’abril, a les 13 hores. També hi assistiran, a més de la comissària, el localitzador català Toni Duch que parlarà en nom de tots els professionals.
 
La producció audiovisual a Catalunya és un aparador del talent i la creativitat de la nostra indústria i els nostres professionals, que es manifesten no només en les produccions cinematogràfiques i televisives sinó també en les múltiples campanyes de publicitat nacional i internacional rodades al nostre territori. A través dels espais que han estat escenari d’aquestes produccions, l’exposició permet mostrar espais desconeguts o poc visitats a Catalunya, revaloritzar espais quotidians com a escenaris possibles, descobrir el potencial de ciutats, pobles i paisatges per representar diferents realitats més enllà de la pròpia i donar a conèixer la feina dels localitzadors
 
Localitzar és una feina indispensable en tota producció audiovisual que permet als professionals que s’hi dediquen descobrir la riquesa paisatgística i humana de Catalunya i oferir-la perquè serveixi de marc per anuncis, pel·lícules o sèries de televisió. Una localització no és només una postal bonica, sinó que ha de ser accessible i logísticament còmoda.
 
L’exposició reflecteix la mirada de tots aquests professionals i recull una petita mostra de l’enorme arxiu fotogràfic de què disposen. Una exposició on s’exhibeixen des de paisatges de cine fins a paisatges del món, passant per llocs amagats, sorprenents, la natura en tota la seva esplendor, la vida al camp o a la ciutat....Una Catalunya insòlita que va més enllà de la turística i que es converteix sota l’objectiu dels localitzadors, en un escenari privilegiat. La mirada cinematogràfica dels productors i localitzadors ajuda a enriquir la mirada del turista i contribueix a construir un relat sobre la destinació que permet ampliar l'experiència del turista
 
En paral·lel a aquesta exposició, el Departament de Cultura, editarà en anglès, a partir del material recollit, una edició de 500 exemplars del llibre/catàleg ‘Scouting in Catalonia’ per entregar als municipis, productors i professionals del sector. El llibre escrit per Nuria Vidal inclou entrevistes amb professionals del cinema que han rodat a Catalunya, textos literaris, un breu repàs de la història de Catalunya com a escenari de rodatge i il·lustra, a més, el procés que se segueix per acabar decidint que una localització és l’adequada per a una producció.
 
A més del 13 al 17 d’abril el Departament de Cultura amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme  ha convidat un grup de professionals internacionals (location managers, productors, directors de producció) a un viatge de familiarització per Catalunya per donar-los a conèixer el potencial del territori com a espai de rodatge i posar-los en contacte amb professionals i empreses de serveis locals perquè coneguin també la nostra indústria i atreure d’aquesta manera més produccions internacionals a Catalunya.
 
Tot aquest projecte està articulat pel Departament de Cultura a través de la Catalunya Film Comission (CFC), un servei públic i gratuït que coordina una xarxa amb la presència de 200 municipis de Catalunya i que està a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot el territori i d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se’n deriven.