Drets Socials

Sant Cugat del Vallès compta amb una nova Oficina de Benestar Social i Família

query_builder   30 març 2015 14:07

event_note Nota de premsa

Sant Cugat del Vallès compta amb una nova Oficina de Benestar Social i Família

Amb aquest equipament, el Departament de Benestar Social i Família apropa els seus serveis i recursos, juntament amb els de tota la Generalitat, a la ciutadania i entitats del territori
Sant Cugat del Vallès compta amb una nova Oficina de Benestar Social i Família
Sant Cugat del Vallès compta des d’avui amb una nova Oficina de Benestar Social i Família (OBSF), que aproparà els serveis i recursos del Departament i de tota l’Administració de la Generalitat al conjunt de ciutadans i al món associatiu del municipi i de la comarca. La posada en marxa d’aquest equipament és fruit de l’acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.
 
El director general d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, ha inaugurat aquest migdia l’OBSF, situada a la Plaça de la Vila, 1. Aquesta dependència administrativa d’atenció presencial estarà oberta al públic els dimecres laborables de 10h a 14h.
 
Amb aquesta ja són 9 les OBSF que ofereixen servei al Vallès Occidental. També compten amb espais d’aquestes característiques Badia del Vallès (1), Cerdanyola del Vallès (1), Sabadell (3) i Terrassa (3).
 
Les OBSF són un servei adreçat a persones i associacions que ofereix informació sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, entitats o voluntariat, etc. que són competència del Departament de Benestar Social i Família o de la Generalitat de Catalunya.
 
També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o se sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.
 
Des de les OBSF també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.
 
La setantena d’OBSF distribuïdes arreu del territori català també estan habilitades amb punts de registre administratiu de documentació on es poden presentar sol·licituds.
 
L’any passat el conjunt d’oficines van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.

2  

Imatges

L'equipament és fruit de l'acord de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat

L'equipament és fruit de l'acord de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat 774

L'Oficina de Benestar Social i Família de Sant Cugat

L'Oficina de Benestar Social i Família de Sant Cugat 570

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia