Territori

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de transport públic a la comarca del Priorat

query_builder   30 març 2015 14:12

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de transport públic a la comarca del Priorat

 •  S’amplien els serveis en línies existents i se’n creen de noves
 • Aquestes mesures estan incloses a l’Estudi de millora del transport públic al Priorat presentat avui
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa aquest any un seguit de mesures per tal de millorar les comunicacions amb transport públic al Priorat. Així ho ha anunciat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que ha presentat al consell comarcal les conclusions de l’Estudi de millora dels serveis de transport públic, elaborat amb la participació de les administracions locals de la comarca.
 
L’estudi ha estat realitzat pels serveis tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat amb la participació activa, mitjançant enquestes i entrevistes, del el consell comarcal del Priorat i dels Ajuntaments de la comarca per definir de forma consensuada les propostes que han de contribuir a la millora de la mobilitat en transport públic de la comarca.
 
Dins de les mesures proposades s’inclouen actuacions tant de la millora dels serveis actuals, com la coordinació de la xarxa de transport escolar amb la regular, la creació de nous serveis de transport a la demanda i millores a nivell tarifari i de la informació als usuaris.
 
 
Coordinació de la xarxa de transport escolar amb la regular
 
Durant el desenvolupament d’aquest estudi ja s’ha dut a terme una actuació important per tal de millorar l’accessibilitat d’una part important dels municipis del Priorat amb Falset i Cornudella de Montsant. Aquesta actuació ha consistit en aprofitar les places lliures dels serveis escolars actuals existents perquè els ciutadans del Priorat puguin fer ús també d’aquest servei. En concret, aquestes línies de transport escolar són:
 
 • Ulldemolins -  Cornudella de Montsant
 • Poboleda - Cornudella de Montsant
 • La Morera de Montsant - Cornudella de Montsant
 • La Vilella Alta – la Vilella Baixa
 • Els Guiamets - Capçanes - Marçà - Falset
 • Margalef - la Bisbal de Falset - Cabacés – Falset
 • Porrera - Pradell de la Teixeta - Falset
 • La Vilella Alta - Gratallops - Falset
 • Capafons - Prades - Cornudella de Montsant 
 
 
Més expedicions i nous serveis a la demanda
 
Pel que fa a noves expedicions, d’una banda, a partir del proper mes de maig, s’incrementarà en 1 expedició d’anada i 1 de tornada l’oferta de la línia entre Reus i Prades, passant per Cornudella de Montsant i Ulldemolins. D’aquesta manera els estudiants que acaben a les 15h a Reus, tindran una nova expedició a les 15:30h per tornar al Priorat.
 
D’altra banda, durant el tercer quadrimestre de 2015 es posaran en marxa un paquet de mesures que inclouen l’increment d’expedicions de línies regulars i nous serveis a la demanda, que permetran que diversos municipis del Priorat accedeixin amb transport públic a la capital comarcal, centres sanitaris de referència i altres poblacions de referència fora de la comarca.
 
Els serveis previstos són els següents:
 
 • Línia Falset – Móra d’Ebre (Hospital): Increment dels serveis actuals de 3 expedicions d’anada i 3 de tornada de dilluns a divendres feiners a 4+4 i posada en servei de 2+2 expedicions els dissabtes.
 • Línia la Figuera – Reus: Incrementar el servei actual de Falset a Reus de 4+5 expedicions de dilluns a divendres feiners a 5+6 i els dissabtes feiners passar de 2+2 a 3+3. Pel que fa el tram entre la Figuera i Falset també s’incrementa en 1+1 expedicions de manera que en tindrà 2+2 de dilluns a divendres feiners.
 • Línia la Figuera – Móra d’Ebre: Incrementar el servei actual 1+1 que funciona com a servei a la demanda els dilluns, dimarts i dijous a 1+1 de dilluns a divendres.
 • Nou servei Ulldemolins – Cornudella de Montsant – Porrera – Falset: Nou servei de transport a la demanda d’1+1 expedicions que connectarà els dimarts els municipis del nord del Priorat amb la capital comarcal, aprofitant el dia de mercat a Falset. 
 
 
Altres actuacions
 
A més, es desenvoluparan un conjunt d’actuacions de millora en la comunicació i informació a l’usuari com l’edició d’una guia informativa on es reculli tot el transport públic de la comarca, la millora de la informació a les parades i informació a través del planificador de rutes de la Generalitat “Mou-te”.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47

Dossier

Dossier
PDF | 2306

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia