• S’amplien els serveis en línies existents, se’n creen de noves i el servei Lleida-Tarragona s’integra tarifàriament
  • Aquestes mesures estan incloses a l’Estudi de millora del transport públic a la comarca de la Conca de Barberà presentat avui
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa aquest any un seguit de mesures per tal de millorar de les comunicacions amb transport públic a la Conca de Barberà. Així ho ha anunciat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que ha presentat al consell comarcal les conclusions de l’Estudi de millora dels serveis de transport públic, elaborat amb la participació de les administracions locals de la comarca.
 
L’estudi ha estat realitzat pels serveis tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat amb la participació activa, mitjançant enquestes i entrevistes, del consell comarcal del Priorat i els Ajuntaments de la comarca per definir de forma consensuada les propostes que han de contribuir a la millora de la mobilitat en transport públic de la comarca.
 
Dins de les mesures proposades s’inclouen actuacions tant de la millora dels serveis actuals com millores a nivell tarifari i de la informació als usuaris.
 
 
Més expedicions i nous serveis
 
Durant el tercer quadrimestre de 2015 es posarà en marxa un paquet de mesures que inclouen increment d’expedicions de línies regulars i nous serveis d’autobús regular i a la demanda, que permetran que diversos municipis de la Conca de Barberà accedeixin amb transport públic a la capital comarcal, centres sanitaris de referència i altres poblacions de referència fora de la comarca.
 
Els serveis previstos són els següents:
 
  • Línia Igualada – Barcelona: Incrementar el servei actual de Santa Coloma de Queralt a Tarragona d’1 expedició d’anada i 1 de tornada de dilluns a divendres feiners i 1+1 els dilluns, dimecres i divendres feiners per passar a 2+2 de dilluns a divendres feiners.
  • Nou servei de bus de 2+2 expedicions de dilluns a divendres feiners per connectar la Conca de Barberà amb Reus per la C-14, amb un recorregut més ràpid.
  • Nous serveis de transport a la demanda, com el servei Barberà de la Conca-Montblanc que es durà a terme amb 1 expedició d’anada i 1 de tornada dimarts i divendres feiners (veure pdf adjunt).
  • Corredor Lleida-Tarragona: que l’expedició actual de retorn al migdia de l’L-450 tingui parada a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Vimbodí.
 
 
Altres actuacions
 
A més, es preveu també la integració tarifària del servei de bus Lleida-Tarragona, que suposarà un benefici per als municipis de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc.
 
Així mateix, es desenvoluparan un conjunt d’actuacions de millora en la comunicació i informació a l’usuari com l’edició d’una guia informativa on es reculli tot el transport públic de la comarca, la millora de la informació a les parades i informació a través del planificador de rutes de la Generalitat “Mou-te”.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43

Dossier

Dossier
PDF | 5452