Territori

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Salt signen un protocol per adquirir prop de 100 habitatges en els propers dos anys per un import de 2,5 milions d'euros

query_builder   30 març 2015 14:22

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Salt signen un protocol per adquirir prop de 100 habitatges en els propers dos anys per un import de 2,5 milions d'euros

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat 24 de març un Decret llei de mesures urgents per reforçar la protecció de les famílies més vulnerables. Una de les principals mesures era el dret a tempteig i retracte a  favor de la Generalitat o dels ens locals en les transmissions de tots els pisos provinents de les execucions hipotecaries. El protocol signat avui amb l’Ajuntament  de Salt permetrà adquirir prop de 100 habitatges en els propers dos anys.
 
L’estoc d’habitatges nous construïts al municipi, juntament amb els centenars d’habitatges en mans d’entitats financeres provinents d’execucions hipotecàries, fa que les intervencions en el municipi no hagin de dependre de la construcció de nous habitatges, tal com deia l’Acord signat el 2010 entre el Ministeri de Foment , la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salt, sinó de l’ampliació del parc públic amb habitatges provinents de les entitats financeres que donin els instruments i les oportunitats d’intervenció per millorar la situació social.
 
Com en altres municipis de Catalunya, però en especial incidència en el municipi de Salt, la situació de l’actual crisi econòmica ha fet sentir els seus efectes sobre moltes llars, s'ha produït un increment sense precedents en la compra d’habitatges mitjançant les hipoteques d’alt risc i, en molts casos, en quantia superior al preu de taxació real, la qual cosa ha portat a les famílies  a la pèrdua de la seva llar o bé al risc de perdre-la com a conseqüència d’una execució hipotecària.
 
Davant d’aquesta situació, l’Agència de l’Habitatge i l'Ajuntament de Salt han focalitzat la seva actuació en polítiques socials d’habitatge. I, especialment, en atendre a les persones que han perdut la llar o estan en greu perill de perdre-la.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 27

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia