• Abans de l’estiu el CTM s’haurà integrat funcionalment i Leitat haurà integrat la major part de la seva activitat.
 
  • Eurecat és el nom del centre resultant de la integració dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya.

 

Els centres tecnològics avançats ASCAMM, Barcelona Digital, CETEMMSA i Barcelona Media han signat aquest matí l’escriptura de fusió davant del notari. Això suposa formalitzar legalment la seva integració sota la denominació Eurecat, un procés que es completarà abans de l’estiu amb la integració funcional del CTM i de la major part de l’activitat de Leitat.

Es tracta d’un nou pas del procés que ha de permetre que Eurecat es converteixi en el gran proveïdor de tecnologia industrial a Catalunya. L’objectiu és que aquest mes de juny el centre estigui definitivament constituït per potenciar el model de transferència tecnològica, garantint que les pimes catalanes accedeixin a alts nivells d’innovació. Abans de completar el procés de transició, al patronat del centre hi entraran a formar part 14 empreses catalanes líders i representatives dels 7 àmbits de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).
 
El procés d’integració dels sis centres tecnològics, membres de TECNIO, està previst a l’Acord per al Diàleg Social Permanent aprovat l’any passat, i garanteix el manteniment del model territorial actual, preservant l’activitat a cada un dels centres on estant ubicats i assegurant la continuïtat dels llocs de treball actuals.