El president Mas ha rebut el primer ministre d'Eslovàquia a l'aeroport de Girona-Costa Brava (Foto: Jordi Bedmar)
El president Mas ha rebut el primer ministre d'Eslovàquia a l'aeroport de Girona-Costa Brava (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha reunit aquest migdia amb el primer ministre eslovac, Robert Fico, que és de visita oficial a Catalunya per assistir a la inauguració de la nova planta de l’empresa Transmesa a Arenys de Mar.
 
El cap de l’Executiu ha rebut el mandatari eslovac a l’aeroport Girona-Costa Brava, acompanyat del secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana, i tot seguit han mantingut una trobada a les mateixes dependències.
 
Durant la reunió, tots dos mandataris han parlat de les inversions creuades eslovaques i catalanes als dos països, de les respectives realitats econòmiques i dels processos electorals que tant Catalunya com Eslovàquia afrontaran en un futur proper. El primer ministre eslovac ha convidat Artur Mas a visitar el seu país, i el mandatari català ha expressat el seu desig de poder-hi anar quan sigui possible.
 
Les relacions entre Catalunya i Eslovàquia s’han vist reforçades arran de l’obertura de l’Oficina de la Generalitat a Àustria el mes de febrer passat.
 
El grup eslovac Zeleziarne Podbrezova va adquirir l’empresa Transmesa el 2008 amb dues plantes: una a Sant Ramon, i l’altra a Premià de Mar, que ha estat traslladada a Arenys de Mar després d’una inversió de 12 milions d’euros.
 
 

2  

Imatges

Reunió

Reunió 638

Aeroport

Aeroport 697