El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Lleida, presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha reiterat, en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya, el compromís de continuar avançant en la lluita contra la violència masclista.
 
La presidenta de l’ICD ha recordat que “la violència masclista és una xacra que fins fa pocs anys ha estat tolerada a la nostra societat. La tenim instal·lada en les estructures de la nostra societat, i creix sobre les desigualtats i les discriminacions de gènere”.  
 
Gatell ha subratllat el fet que “ara sabem molt més què és realment la violència masclista i la identifiquem millor, la qual cosa ens permet avançar i lluitar-hi en contra. Sabem, per exemple, que per eradicar-la hem d’invertir en valors com el del respecte, el reconeixement de la diferència i la resolució pacífica dels conflictes. Eduquem els infants en aquests valors i que nosaltres els adults siguem el seu exemple”.
 
Les dones que es trobin en situacions de violència masclista i les persones del seu entorn poden trucar les 24 hores del dia i tots els dies de l’any al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900 900 120. També es poden adreçar a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.