Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è
Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è
Un any més, el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, entre els mesos de març i abril, organitza amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró la Festa de l’Arbre, conjuntament amb els centres educatius i els respectius ajuntaments, amb l’objectiu de donar a conèixer la vegetació de l’espai natural protegit i ensenyar-los a ser respectuosos amb el patrimoni natural.
 
Els darrers dies de març, els alumnes de l’escola Serrat Voltor, de Vallcebre, l’escola de Tuixent i l’escola Galceran de Pinós de Bagà van fer la plantada d’arbres, i conclouran l’experiència amb plantades el proper mes d’abril, l’escola de Sant Julià de Cerdanyola, l’escola de Gósol i l’escola de  Guardiola de Berguedà, que enguany també plantaran flors en diferents zones enjardinades del nucli urbà.
 
A Vallcebre, 11 alumnes van plantar arbres fruiters en dos horts, un que  treballa l’escola i un altre vora l’alberg. Els arbres triats pels alumnes han estat: la prunera, la perera, el presseguer, el cirerer, la pomera, el magraner i el roure.
 
A Tuixent, 12 nens i nenes, van fer la plantada vora el Centre de Flora, al voltant d’un camp experimental de plantes medicinals. En aquesta ocasió, hi van participar les famílies i la plantada es va fer un dia festiu.
 
A Bagà, hi van participar 152 nens i nenes que van plantar al Parc del Bastareny 12 arbres entre fruiters i espècies autòctones, així com rosers i flors en diferents parterres de la vila.
 
Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è. La brigada del Parc s’encarregarà, un cop més, de les tasques de condicionament dels indrets on es fan les activitats i participarà i ajudarà la mainada en les feines de plantació d’arbres i altres espècies. Les brigades municipals i els nens es faran càrrec de regar les plantes, per tal de garantir l’èxit de les plantacions.
 
En alguna de les plantades, també participaran els treballadors del centre especial de treball del Taller Coloma del Berguedà, que donen suport en els treballs de manteniment dins el parc.
 
Cada arbre plantat tindrà una etiqueta amb l’espècie de què es tracta i el nom del nen o nens que han participat en la seva plantada. Es busca així una major implicació dels alumnes en la cura i conservació d’aquests arbres, i en general un major respecte per al patrimoni natural del nostre país.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Imatges

Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è

Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è 1429