El Departament de Cultura conjuntament amb les federacions nacionals de cultura popular, els Consells Comarcals i els Serveis Territorials ha organitzat 29 sessions informatives sobre la reforma fiscal i la llei de transparència.
 
Les sessions informatives s’han organitzat arreu del territori des de mitjans de novembre de 2014 i fins el mes d’abril de 2015. La temàtica d’aquestes ha estat l’afectació que tindran les entitats sense ànim de lucre a partir d’aquest any 2015 en matèries com el model 347 de l’IVA, l’impost de societats o l’IRPF.
 
Les sessions tenen com a objectiu continuar subministrant eines i instruments al conjunt de ciutadans que de manera voluntària i generosa dediquen el seu temps i les seves energies a desenvolupar el teixit associatiu català. Posant especial èmfasi en les més petites entitats i associacions, que degut a la seva mida i possibilitats són les que més poden patir les conseqüències de la reforma.
 
Amb aquestes activitats el Departament de Cultura ha volgut arribar a tot el territori i a tots els sectors de l’associacionisme cultural per tal de donar-los a conèixer les seves obligacions fiscals i de transparència. Complint així la seva acció de suport i col·laboració amb les entitats i associacions culturals d’arreu de Catalunya en tots els àmbits.
 
Per ajudar a aquest important i decisiu actiu que té avui Catalunya, el Departament de Cultura ha organitzat 14 sessions a través de les federacions nacionals, que cobreixen els diferents àmbits de la cultura popular. Ha organitzat també 9 sessions en col·laboració amb els Consells Comarcals i 6 sessions als Serveis Territorials, que completen la cobertura des de l’aspecte territorial.
 
Informació web
Per continuar donant suport a les associacions després de les sessions informatives, la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals (DGCPAAC) del Departament de Cultura ha obert a la seva pàgina web un apartat sobre fiscalitat i transparència en el qual s’ha posat a l’abast de les entitats i persones interessades els materials de les sessions informatives sobre fiscalitat així com altres enllaços d'interès agrupats en els següents blocs temàtics:
  • El model 347
  • El certificat digital, necessari per a la tramitació del model 347
  • Dissolució d’entitats
  • L'impost sobre Societats
  • Transparència
  • IVA i IRPF
  • Recull legislatiu sumari