• Les jornades, en les quals van participar reconeguts experts i investigadors, es van dur a terme la setmana passada a Bilbao
 
 
Una delegació amb set membres del Cos de Bombers de la Generalitat ha participat en el III Workshop sobre intervencions operatives en risc tecnològic, celebrat del 24 al 26 de març a Bilbao. Aquestes jornades, dutes a terme amb anterioritat a Catalunya, des d’on es van promoure, han estat organitzades enguany pels Bombers de la Diputació Foral de Bizkaia.
 
Els principals objectius dels grups de treball són l’estudi i anàlisi dels riscos tecnològics i el seu impacte en cas de sinistre, així com l’establiment d’estratègies i procediments d’intervenció. Un dels eixos fonamentals de les jornades és l’intercanvi d’experiències i el fet de compartir les lliçons apreses en serveis similars.
 
En aquestes jornades han participat serveis de Bombers d’arreu de l’Estat Espanyol, així com de Canadà i França, juntament amb l’Autoritat Portuària i reconeguts experts i investigadors.
 
Els especialistes dels Bombers de la Generalitat han liderat en aquesta edició tres dels quatre grups de treball: cisternes de matèries perilloses, risc radiològic, bases de dades i accidents demercaderies perilloses.
 
També han realitzat dues ponències més: una sobre intervenció en sinistres amb presència del virus de l'Ebola i una altra sobre l’actuació en l'accident d'àcid nítric ocorregut el mes passat a Igualada. 
 
Per a la propera edició, els membres dels Bombers de la Generalitat continuaran liderant els grups de risc radiològic i bases de dades de matèries perilloses i sinistres significatius.
 
El primer grup de treball d’aquestes característiques, que va ser organitzat pels Bombers de la Generalitat, es va dur a terme el mes de novembre de 2011 a Reus i es va originar arran de les Jornades d’anàlisi del Risc Químic celebrades cinc mesos abans a Tarragona, on els membres dels diferents serveis estatals de Bombers participants acordaren establir una línia de treball continuada.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 31 de març de 2015